Jaguar XF Automaat Spoelen

1/02/2023

Jaguar XF Automaat Spoelen 

In de blog van vandaag behandelen we het spoelen van de automaat van deze Jaguar XF. Het spoelen van deze Jaguar werd uitgevoerd door onze collega’s van Flushed Woerden. Een spoeling is een mooie manier van onderhoud aan de automatisch geschakelde bak. Bij hoge kilometerstanden kunnen zich namelijk grote complicaties voortdoen binnen de automaat. Een spoeling minimaliseert deze kans op grote problemen en verhelpt uw bak van kleinere mankementen. Bij Flushed adviseren wij u om iedere 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen indien u er zeker van wilt zijn dat er geen verdere klachten ontstaan. In deze blog vindt u verdere informatie over het spoelen van uw automaat en over dit specifieke gespoelde model. 

Gespoelde Model 

De Jaguar XF is een luxe sports sedan gefabriceerd door het Britse Jaguar, als vervanger van de S-type maakte het model zijn introductie in 2007. Het model was op de automarkt te vinden onder verschillende uitvoeringen. Het model dat bij Flushed Woerden langskwam voor een spoeling is de Jaguar XF met een 4.2 Liter V8 Supercharged benzine-motor. Deze brute motor geeft het model 416 pk (306 kW). Hiermee zit de Jaguar na 5,6 seconden al op de 100 km/h en heeft een topsnelheid van 250 kilometer per uur. 

De gespoelde automaat onder deze Jaguar XF is een 6-traps automaat. 

Gevaren voor uw automaat 

Bij een automatisch geschakelde auto is warmte de grootste vijand. Wanneer u aan het rijden bent komt er hitte vrij in de automaat. Hierdoor warmt de automaat op en verbrand er ook automatische transmissie olie. Dit resulteert in een verandering van de viscositeit van de olie in de transmissie en daarbij verliest de olie een deel van haar functies. Bij iedere natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Hierom is het dus van belang om regelmatig de olie in de automaat te verversen, gebeurt dit niet, dan zal uw automaat slechter gaan functioneren en kunnen er ernstige klachten ontstaan. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten, dan adviseren wij u om zo spoedig mogelijk een afspraak in te plannen voor een spoeling. 

Veel voorkomende klachten automaat 

Bonken tijdens op- en terugschakelen 

Slippen tijdens schakelmomenten 

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten 

Weigering van de kickdown 

Noodloop van de automaat 

Overslaan van een versnelling 

Pendelend toerental 

Waarom automaat spoelen? 

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met handmatig olie te vervangen. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat niet slijt. 

Wanneer automaat spoelen? 

Wij adviseren u om de automaat van uw auto om de 60.000 à 80.000 kilometer te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is echter een uiterste. De verwijderde vuil en ijzeren deeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor een revisie van de automaat vaak de enige optie is. 

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s 

Deze spoeling kost inclusief Olie,filter vervanging €  425 ,-  incl. Btw 

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines