Jaguar Sovereign Automaat Spoelen

28/11/2023

Jaguar Sovereign Automaat Spoelen 

Vandaag behandelen we het spoelen van de automaat van deze Jaguar Sovereign. De Jaguar gemaakt door het Britse autobedrijf is een luxueuze bedrijfsauto en dateert uit 1998. Bij oudere modellen als deze Jaguar is een spoeling zeker aan te raden, zodoende dat uw auto in optimale staat blijft. In deze blog vindt u al uw benodigde informatie over het spoelen waar wij bij Flushed gespecialiseerd in zijn, verder kunt u meer lezen over deze decadente Jaguar.  

Het Gespoelde Model 

 Zoals eerder benoemd dateert deze Jaguar Sovereign uit 1998 met zijn stijlvolle ontwerp en krachtige 8-cilinder motor, is een waar juweeltje op de weg. Onder de motorkap van de Jaguar Sovereign huist een 4.0 L 8-cilinder benzine-motor met een vermogen van 284 PK. Dit geeft de auto niet alleen een indrukwekkende acceleratie, maar ook een soepele en krachtige rijervaring. Met deze motor kan de Jaguar Sovereign zich na 7,3 seconden al op de 100 km/h bevinden, en de topsnelheid ligt rond de 250 km/h. 

De automaat onder dit model is een 5-traps automaat van ZF.

 

Gevaren voor de automaat 

Wanneer u rijdt ontstaat er hitte in de motor, deze hitte zorgt ervoor dat uw automaat ook warm wordt. Het warm worden van uw automaat resulteert ook in de verbranding van de automatische transmissie olie. Deze verbranding zorgt ervoor dat de viscositeit van de olie veranderd en de olie mindert functioneert. De olie speelt bij een natgeschakelde automaat een grote rol tijdens het schakelen van uw auto. Daarom is het van belang om de olie binnen de automaat met regelmaat te laten spoelen. Wanneer dit niet gebeurt zal uw automaat slechter functioneren en kunnen er ernstige klachten voortdoen. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u enige klachten herkent adviseren wij u om uw olie zo spoedig mogelijk te laten verversen.       

  

Veel voorkomende klachten automaat       

Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen       

Slippen tijdens de schakelmomenten        

Verhoogd toerental tijdens het schakelmoment        

Weigeren van de kickdown        

Noodloop van de automaat        

Overslaan van een versnelling        

Pendelend toerental       

Waarom Automaat Flushen?       

Bij een spoeling wordt op een veel effectievere manier uw olie ververst. In vergelijking met een handmatige ingreep wordt met een spoeling ruim 3 keer zoveel olie vervangen. Bijkomend voordeel is ook dat uw automaat gereinigd wordt tijdens het spoelen, hierdoor wordt al het residu als vuil en slib binnen de automaat verwijderd. Daarnaast verwijderd een spoeling ook de ijzeren deeltjes die vrijgekomen zijn in uw automaat, hierdoor slijt de automaat niet.       

Wanneer Automaat Flushen?       

Bij Flushed adviseren wij u om de automaat iedere 60.000 tot 80.000 kilometers te laten spoelen. De meest kenmerkende oliefabrikanten die leveren aan automerken adviseren een maximaal vervangingstermijn van 90.000 kilometer. Echter is dit een uiterste. Wanneer er een regelmatige spoelbeurt wordt uitgevoerd zal dit ervoor zorgen dat ernstige klachten worden voorkomen, bij gebrek hieraan kunnen deze klachten namelijk resulteren complicaties waarbij revisie van de automaat de enige optie is.       

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.        

        

Deze spoeling kost inclusief olie, zonder filter en BTW € 325,-     

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines