Jaguar F-PACE automaatbak spoelen

11/10/2022

Jaguar F-PACE automaatbak spoelen 

In deze blog bespreken we de Jaguar F-Pace. Deze Engelse wagen kwam bij ons voor een spoeling van zijn 8-traps automaat. De Jaguar oorspronkelijk uit het jaar 2016 kwam bij ons binnen met een kilometerstand van 199.616. Eenmaal aangesloten op onze spoelmachine verliep deze spoeling volgens plan en is deze wagen verholpen van de lichte klachten. 

 

Jaguar F-Pace 

De Jaguar F-Pace is een compacte crossover SUV geproduceerd door de Britse autofabrikant Jaguar. Het model is de eerste terreinwagen in de geschiedenis van het automerk. Het concept werd in 2013 geïntroduceerd op de IAA in Frankfurt, vervolgens werd het model F-Pace in 2015 daadwerkelijk onthuld. 

Jaguar f-pace automaat spoelen

Gespoelde model 

Het gaat hierom om een 2.0L diesel 4 cilinder die goed is voor 132 kW wat neerkomt op 179 pk gekoppeld aan een ZF 8-traps automaat. Deze automaat is te vinden onder de relatief nieuwe modellen van diverse automerken. Er zijn ruim 25 automerken die deze automaat in gebruik nemen, waaronder: Bentley, Aston Martin, Lamborghini en Maserati. 

Jaguar f-pace automaat flushen

 

Gevaren automaat 

Warmte is de grootste vijand van de automaat. Tijdens het rijden komt er hitte vrij waardoor de automaat warm wordt en de automatische transmissie olie verbrandt. De viscositeit van de olie verandert vervolgens waardoor de olie haar functies verliest. Bij elke nat geschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus enorm van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen, aangezien enerzijds uw automaat slechter gaat functioneren en anderzijds er ernstige klachten kunnen ontstaan. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen. 

 

Veel voorkomende klachten automaat 

  • Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen 
  • Slippen tijdens de schakelmomenten 
  • Verhoogd toerental tijdens het schakelmoment 
  • Weigeren van de kickdown 
  • Noodloop van de automaat 
  • Overslaan van een versnelling 
  • Pendelend toerental 

 

Waarom Automaat Spoelen? 

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met handmatig olie te vervangen. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat niet slijt. 

 Wanneer Automaat Spoelen? 

Wij adviseren u om de automaat van uw automaat om de 60.000 à 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 100.000 kilometer is. Dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor een revisie van de automaat vaak de enige optie is. Wees dit voor! 

Overweegt u om de Jaguar F-PACE automaatbak te spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s. 

 

Deze spoeling kost inclusief olie, filter vervangen en de btw € 450, 

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?