Iveco Daily Automaat Spoelen

1/09/2023

Iveco Daily Automaat Spoelen 

  

In deze blogpost gaan we dieper in op het belang van het spoelen van de automaat van de Iveco Daily uit 2018. Onlangs hebben we een Iveco Daily met 84.059 kilometer op de teller onder handen genomen, en dit is het perfecte moment om te praten over de waarde van een grondige automaat spoeling. We willen benadrukken dat periodiek spoelen van uw automaat tussen de 60.000 en 80.000 kilometer van cruciaal belang is om mogelijke problemen te voorkomen en de levensduur van uw voertuig te verlengen. Blijf lezen om te begrijpen waarom een automaat spoeling voor uw Iveco Daily van onschatbare waarde is. 

  

Gespoelde Model 

Met zijn robuuste 2.3-liter 4-cilinder dieselmotor die 114 kW (155 pk) vermogen levert, biedt de Iveco Daily 2018 een indrukwekkende combinatie van kracht en betrouwbaarheid. Dit maakt het een geschikte keuze voor diverse zakelijke toepassingen. De soepele automatische transmissie draagt bij aan het comfortabele rijgedrag en de algehele prestaties. 

  
Welk belang behaalt u uit het spoelen van uw automaat? 

Een goed onderhouden transmissie is van vitaal belang voor optimale prestaties en betrouwbaarheid van uw Iveco Daily. Tijdens het rijden kan de warmte die wordt gegenereerd ervoor zorgen dat de transmissieolie degradeert, wat kan leiden tot schakelproblemen en verminderde prestaties. Regulier spoelen helpt dergelijke problemen te voorkomen, zodat uw ritten altijd soepel en betrouwbaar blijven. 

  

Veelvoorkomende problemen 

– Onregelmatig schakelen 

– Slippen tijdens schakelmomenten 

– Verhoogd toerental tijdens het schakelen 

– Problemen met accelereren (kickdown) 

– Noodloop van de transmissie 

– Versnellingen die overslaan 

– Schommelend toerental 

 
Voordelen van het spoelen van uw automaat 

Een automaat spoeling gaat verder dan simpelweg het verversen van de olie. Het zorgt voor een diepgaande reiniging van de hele transmissie, verwijdert onzuiverheden en minimaliseert slijtage. In vergelijking met handmatige olieverversing vervangt een spoeling aanzienlijk meer olie, wat leidt tot soepeler schakelen en een langere levensduur van de transmissie. 

  

Wanneer is een geschikt moment voor een automaat spoeling? 

Bij Flushed adviseren wij u om de automaat iedere 60.000 tot 80.000 kilometers te laten spoelen. De meest kenmerkende oliefabrikanten die leveren aan automerken adviseren een maximaal vervangingstermijn van 90.000 kilometer. Echter is dit een uiterste. Wanneer er een regelmatige spoelbeurt wordt uitgevoerd zal dit ervoor zorgen dat ernstige klachten worden voorkomen, bij gebrek hieraan kunnen deze klachten namelijk resulteren complicaties waarbij revisie van de automaat de enige optie is.  

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.   

   

Deze spoeling kost inclusief Olie, filtervervanging en BTW € 450,- 

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?