Infiniti Q50 Automaat Spoelen

21/11/2023

Infiniti Q50 Automaat Spoelen 

In de blog van vandaag behandelen we het spoelen van de automaat van de Infiniti Q50 door Flushed. Bij binnenkomst had de Infiniti 131.508 kilometer op de teller staan. Bij kilometerstanden als deze is een spoeling zeker aan te raden. Daarom adviseren wij u bij Flushed om iedere 60.000 à 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen om zodoende deze in optimale staat te behouden. In deze blog vindt u verdere informatie over het spoelen waar wij bij Flushed gespecialiseerd in zijn en vindt u meer over de Infiniti Q50.  

Gespoelde Model 

De Infiniti Q50 is een compacte luxe auto geproduceerd door Nissan voor haar luxere merk Infiniti. De Q50 maakte zijn debuut in 2013 en was de opvolger van de Q40. Het model is het exportmodel van de Nissan Skyline die in Japan op de markt te vinden is. De door Flushed gespoelde Infiniti dateert uit 2016 en behoort hiermee toe aan de tweede generatie van de Infiniti Q50. Dit jaar ontving het model enkele updates waaronder nieuwe remmen en direct adaptive steering. Onder de motorkap van de Infiniti vinden we een 3.5 L 6-cilinder benzinemotor terug. Deze levert een vermogen van 225 kW (306 pk). Hiermee bedraagt de topsnelheid van de Infiniti 250 km/h en zit deze na 5,4 seconden op de 100 km/h. 

 

De Infiniti Q50 wordt aangedreven door een zeven traps automatische transmissie.

Infiniti Q50 automaat spoelen

Gevaren automaat 

Wanneer u rijdt ontstaat er hitte in de motor, deze hitte zorgt ervoor dat uw automaat ook warm wordt. Het warm worden van uw automaat resulteert ook in de verbranding van de automatische transmissie olie. Deze verbranding zorgt ervoor dat de viscositeit van de olie veranderd en de olie mindert functioneert. De olie speelt bij een natgeschakelde automaat een grote rol tijdens het schakelen van uw auto. Daarom is het van belang om de olie binnen de automaat met regelmaat te laten spoelen. Wanneer dit niet gebeurt zal uw automaat slechter functioneren en kunnen er ernstige klachten voortdoen. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u enige klachten herkent adviseren wij u om uw olie zo spoedig mogelijk te laten verversen. 

Veel voorkomende klachten automaat 

Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen 

Slippen tijdens de schakelmomenten  

Verhoogd toerental tijdens het schakelmoment  

Weigeren van de kickdown  

Noodloop van de automaat  

Overslaan van een versnelling  

Pendelend toerental  

Waarom Automaat Spoelen? 

Bij een spoeling wordt op een veel effectievere manier uw olie ververst. In vergelijking met een handmatige ingreep wordt met een spoeling ruim 3 keer zoveel olie vervangen. Bijkomend voordeel is ook dat uw automaat gereinigd wordt tijdens het spoelen, hierdoor wordt al het residu als vuil en slib binnen de automaat verwijderd. Daarnaast verwijderd een spoeling ook de ijzeren deeltjes die vrijgekomen zijn in uw automaat, hierdoor slijt de automaat niet. 

Wanneer Automaat Spoelen? 

Bij Flushed adviseren wij u om de automaat iedere 60.000 tot 80.000 kilometers te laten spoelen. De meest kenmerkende oliefabrikanten die leveren aan automerken adviseren een maximaal vervangingstermijn van 90.000 kilometer. Echter is dit een uiterste. Wanneer er een regelmatige spoelbeurt wordt uitgevoerd zal dit ervoor zorgen dat ernstige klachten worden voorkomen, bij gebrek hieraan kunnen deze klachten namelijk resulteren complicaties waarbij revisie van de automaat de enige optie is. 

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.  

  

Deze spoeling kost inclusief Olie, Exclusief filtervervanging € 325 ,- in de BTW.

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?