Hyundai Tucson Automaatbak Spoelen

23/04/2021

Hyundai Tucson Automaatbak Spoelen

De Hyundai Tucson is een compacte SUV, dit model kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. De bestuurder had last van een hoger toerental voor het schakelen. Dit is een milde klacht dus de spoeling diende vooral als een preventieve spoeling. De spoeling heeft dus het ontstaan van ergere klachten voorkomen. Tijdens het spoelen wordt de automaat schoongemaakt en de olie vervangen. Hierdoor kan de automaat weer naar behoren functioneren en ontstaan er minder klachten.

Hyundai Tucson

De Tucson is het best verkopende SUV-model van Hyundai, met meer dan 7 miljoen verkochte exemplaren. De productie van de Tucson is gestart in 2004 en de verkoop begon een jaar later. De eerste generatie was de JM, deze liep tot 2009, waarna de tweede generatie (LM) begon, vervolgens kwam de derde generatie op de markt in 2015 (TL) en momenteel bevindt de productie zich in de vierde generatie (NX4).

Hyundai Tucson Automaatbak Spoelen
De Hyundai Tucson bij Flushed in Woerden

Gespoelde Model

Het model dat Flushed heeft bezocht was een Hyundai Tucson uit 2012 (LM). Dit type auto werd in de jaren 2009-2015 ook wel de Hyundai ix35 genoemd. De motor in dit model was een Hyundai Theta motor uit de tweede generatie: de Theta II MPi, de 2.0L versie. Dit is een 4-cilinder motor en levert een vermogen van 163 pk.

De automaat onder dit model was een 6-traps automaat van Hyundai (A6MF1 6/1). Automaten hebben veel te voortduren, ze krijgen te maken met verschillende schadelijke processen die tijdens het rijden verergerd worden.

Hyundai Automaatbak Spoelen
De Hyundai tijdens de spoeling

Door regelmatig spoelen kunnen klachten binnen de automaat worden voorkomen. Hieronder staat een lijstje met veel voorkomende klachten binnen de automaat, die vaak ontstaan door slecht onderhoud van de automaat.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Het belang van een automaat spoelen blijft vaak onopgemerkt, totdat er zich ernstige problemen voordoen. Klachten binnen de automaat kunnen vaak verholpen worden via een spoeling. Wanneer dit niet wordt gedaan, verergeren de klachten en is een revisie van de automaat vaak de enige oplossing, hier komt een hele hoge prijs bij kijken.

Preventieve spoeling

Een spoeling dient ook als een uitstekend onderhoudsproces. Tijdens het rijden raakt de automaat vervuild en beschadigd. Er komen allerlei ongewenste deeltjes vrij binnen de automaat die gaan slijten en de oliekwaliteit drastisch doen verminderen. Een spoeling ververst deze olie en reinigt de gehele automaat, zodat de automaat weer optimaal kan presteren. Wanneer dit regelmatig wordt gedaan kan een automaat vrijwel oneindig mee.

Tijdens de spoeling wordt alle olie binnen de automaat vervangen en wordt al het vuil en slib verwijderd. Dit gebeurd door middel van professionele spoelapparatuur bediend door een team van gespecialiseerde spoelers van Flushed.
Dit filmpje geeft een impressie van de spoeling:

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s. Wanneer u de automaat van uw auto niet wil laten spoelen raden wij het aan om in ieder geval de olie in de automaat om de zoveel tijd te verversen. Deze neemt namelijk sterk af in kwaliteit tijdens het rijden. Wij verkopen op onze site de automatische tranmissie olie die wij dagelijks gebruiken tijdens het spoelen. Als u deze olie wil kopen kunt u hier klikken om naar de webshop te gaan.

De kosten voor deze spoeling zijn inclusief olie, toevoegingen en de btw € 325,-

Bij een spoeling wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel, waarna de automaat van uw auto wordt gespoeld in ongeveer 30 tot 90 minuten. De oude olie wordt vervangen met hoogstaande olie die ons al jarenlang het allerbeste resultaat garandeert. Tijdens de spoeling kunt u comfortabel verblijven in onze wachtruimte met een WIFI-verbinding. Heeft u een vraag over het spoelen of wilt u een afspraak maken dan kan dat gemakkelijk hieronder!

Hyundai Tucson Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?