Hyundai Tucson Automaat Spoelen

8/01/2024

Hyundai Tucson Automaat Spoelen

In de blog van vandaag richten we ons op het spoelen van de automaat van de Hyundai Tucson bij Flushed Woerden. De spoelingen die we bij Flushed aanbieden, zijn een ideale vorm van onderhoud voor uw automatisch geschakelde transmissie. Bij Flushed adviseren we om uw automaat iedere 60.000 à 80.000 kilometer te laten spoelen om deze in topconditie te houden. In deze blog leest u meer over het spoelproces waarin wij bij Flushed gespecialiseerd zijn en over de Hyundai Tucson.

Hyundai Tucson

De Hyundai Tucson is een populaire SUV, geproduceerd door het Zuid-Koreaanse Hyundai. Het model uit 2018 dat we bij Flushed onder handen hebben genomen, is uitgerust met een 4-cilinder benzinemotor die goed is voor een vermogen van 130 kW (177 PK). Deze Tucson wordt aangedreven door een 6-traps automaat, wat zorgt voor een soepele en efficiënte rijervaring.

Gevaren voor de Automaat

Het rijden in uw Hyundai Tucson genereert warmte in de motor, wat ook invloed heeft op de temperatuur van de automaat. Deze warmte kan leiden tot de verbranding van de transmissieolie, wat weer resulteert in een veranderde viscositeit en verminderde prestaties van de olie. Omdat de olie een cruciale rol speelt in het schakelproces van een automaat, is regelmatig spoelen essentieel voor het behoud van een goede werking.

Veelvoorkomende Klachten bij Automaten

Enkele van de klachten die kunnen wijzen op de noodzaak van een spoeling zijn:

  • Bonken tijdens opschakelen en terugschakelen
  • Slippen tijdens schakelmomenten
  • Verhoogd toerental tijdens schakelen
  • Weigeren van de kickdown
  • Noodloop van de automaat
  • Overslaan van versnellingen
  • Pendelend toerental

 

Waarom Automaat Spoelen?

Een spoeling vervangt effectiever de olie dan een handmatige ingreep. Met een spoeling wordt ruim drie keer zoveel olie vervangen. Bovendien wordt uw automaat grondig gereinigd van vuil, slib en ijzerdeeltjes, wat verdere slijtage voorkomt.

Wanneer Automaat Spoelen?  

Bij Flushed adviseren wij u om de automaat iedere 60.000 tot 80.000 kilometers te laten spoelen. De meest kenmerkende oliefabrikanten die leveren aan automerken adviseren een maximaal vervangingstermijn van 90.000 kilometer. Echter is dit een uiterste. Wanneer er een regelmatige spoelbeurt wordt uitgevoerd zal dit ervoor zorgen dat ernstige klachten worden voorkomen, bij gebrek hieraan kunnen deze klachten namelijk resulteren complicaties waarbij revisie van de automaat de enige optie is.  

 

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.   

Deze spoeling kost inclusief Olie, Exclusief filtervervanging € 350,- in de BTW. 

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines