Hyundai iX20 Automaat Spoelen

5/03/2023

Hyundai iX20 Automaat Spoelen 

Vandaag behandel ik de spoeling van de automaat van deze Hyundai iX20. De Hyundai kwam binnen met een kilometerstand van 64.023 km, de spoeling werd hierom vooral bedoeld als preventieve ingreep. Op hogere kilometerstanden kunnen zich namelijk grote problemen voortdoen in de automaat. Met een spoeling bij Flushed minimaliseert u de kans op grote problemen en oneffenheden. Ook reinigt een spoeling de automaat vanbinnen. Als u er zeker van wilt zijn dat er geen grote problemen voortdoen raden wij u aan om iedere 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen. In het resterend deel van deze blog kunt u verdere informatie vinden over het automaat spoelen bij Flushed en over de Hyundai iX20. 

Gespoelde Model 

De Hyundai iX20, gefabriceerd door de Zuid-Koreaanse autogigant, maakte zijn debuut in 2010 op de Paris Motor Show. Het model is gecategoriseerd als een Mini MPV, MPV staat voor Multi Purpose Vehicle. Het model is een overgenomen variant van de Kia Venga, daarnaast deelt de auto zijn chassis met modellen als de Kia Soul en de Hyundai i20. 

De iX20 die bij Flushed langskwam voor een spoeling van de automaat is een Hyundai IX20 uit 2015. De iX20 wordt aangedreven door een 4-cilinder benzinemotor. Dit brengt de auto tot een vermogen van 124 pk (91kW). De Hyundai wordt aangedreven door een 6-traps automaat. 

Gevaren voor de automaat 

De grootste vijand voor de automaat is warmte. Tijdens het rijden ontstaat er hitte, hierdoor warmt de automaat op en verbrand er transmissie olie. Als gevolg hiervan veranderd de viscositeit van de olie. Hierdoor zal de olie slechter gaan presteren. Juist deze olie is van groot belang voor een natgeschakelde automaat. Het is daarom van belang met regelmaat de olie in uw automaat te laten verversen. Als dit niet gebeurt, dan zal de automaat slechter gaan functioneren. Daarnaast kunnen er ook ernstige klachten ontstaan, waarbij revisie van de automaat de enige oplossing is. Hieronder vindt u een opsomming van veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Herkent u een van deze problemen? Dan raden wij u aan om zo snel mogelijk een afspraak voor een spoeling in te plannen. 

Veel voorkomende klachten bij de automaat 

Bonken tijdens op- en terugschakelen 

Slippen tijdens de schakelmomenten 

U ervaart een verhoogd toerental tijdens de schakelmomenten 

Weigering van de kickdown 

Noodloop van de automaat 

Overslaan van een versnelling 

Pendelend toerental 

Waarom zou u moeten kiezen voor een automaat spoeling? 

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking tot een handmatige ingreep. Met een spoeling kiest u ook voor een reiniging van de automaatbak, hiermee wordt al het vuil en slib verwijderd uit de automaat. Daarnaast worden ook kleine losgekomen ijzerdeeltjes verwijderd, hierdoor zal uw automaat nog beter presteren. 

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u van toepassing is. Wij spoelen alle merken auto’s.  

Deze Spoeling kost inclusief olie, spoeling en de btw € 325,- 

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.     

Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!  

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines