Hyundai Coupé Automaat Spoelen

2/08/2023

Hyundai Coupé Automaat Spoelen 

In de blog van vandaag behandelen we het spoelen van de automaat van de Hyundai Coupé door Flushed.  Een automaat spoeling bij Flushed is de perfecte manier om uw automaat te laten onderhouden. In dit bericht leest u alles over de spoelingen die wij bij Flushed uitvoeren, verder vindt u meer informatie over de betreffende Hyundai. 

Gespoelde Model 

De Hyundai die langskwam voor een spoeling van de automaat is een Hyundai Coupé uit 2005. De Hyundai behoort toe aan de tweede generatie van het model. De Coupé (ook bekend als Tiburon) is een compacte sports coupe ontwikkeld door het Zuid-Koreaanse Hyundai. De uitvoering die bij Flushed langskwam voor een spoeling heeft onder de motorkap een 2.7 L 6-cilinder benzinemotor liggen. Dit brengt de Hyundai tot een vermogen van 123 kW (167 PK). Het model heeft een topsnelheid van 218 kilometer per uur, daarnaast zit de auto na 8,5 seconden op de 100 km/h.  

De Hyundai Coupé wordt aangedreven door een 4-traps automaat. 

Gevaren automaat      

Warmte is de grootste vijand van een automatisch geschakelde auto. Tijdens het rijden komt er hitte vrij. Hierdoor warmt de automaat op en verbrandt de automatische transmissie olie. De viscositeit van de olie verandert, hierdoor verliest de olie een deel van haar functies. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen. Als dit niet gebeurt zal de automaat slechter gaan presteren en kunnen zich ernstige mankementen voortdoen. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten dan adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.      

Veel voorkomende klachten      

Bonken tijdens op- en terugschakelen      

Slippen tijdens schakelmomenten      

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten      

Weigering van de kickdown      

Noodloop van de automaat      

Overslaan van een versnelling      

Pendelend toerental 

Waarom is het van belang uw automaat te laten spoelen?      

Het grootste voordeel van het spoelen is dat het veruit de meest effectieve manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijk tot een handmatige ingreep. Daarnaast reinigt u uw automaatbak ook met een spoeling, hiermee wordt al het vuil en slib in de automaat verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald. Dit weerhoudt de automaat van slijtage.          

Wanneer is een goed moment om uw automaat te spoelen?         

Wij adviseren u om de automaat van uw auto om de 60.0000 à 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie fabriceren geven een maximaal vervangingstermijn aan van 90.000 kilometer, maar dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waarbij revisie de enige optie is.         

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.          

Deze Spoeling kost inclusief Olie, exclusief filter vervanging € 325,- incl. Btw.          

Als u uw afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie. Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!      

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines