Hummer H3 Automaat Spoelen

28/07/2023

Hummer H3 Automaat Spoelen

In deze blog bespreken we het spoelen van de automaat van deze Hummer H3 uit 2007 door Flushed. Bij binnenkomst had deze Hummer een kilometerstand van 120.932 kilometer. Dit is een kilometerstand waarbij een spoeling zeker aan te raden is om zo schade te voorkomen en de auto in optimale staat te onderhouden. Bij Flushed hanteren we een interval van 60.000 à 80.000 kilometer voor het spoelen van de automaat. In deze blog vindt u meer informatie over de Hummer H3 uit 2007 en de waarde van het spoelen van de automaat.

Gespoelde Model

De Hummer H3 is een SUV die in 2005 werd geïntroduceerd als een kleinere versie van de iconische Hummer H1. De H3 uit 2007 behoort tot de eerste generatie van de H3, die populair werd vanwege zijn stoere uitstraling en off-road capaciteiten. Onder de motorkap van de Hummer H3 uit 2007 bevindt zich een 3.4-liter 5-cilinder benzinemotor. Deze motor levert een vermogen van 223 pk (164 kW), waarmee de Hummer H3 in staat is om krachtig en robuust te presteren, zowel op de weg als daarbuiten.

De Hummer H3 uit 2007 is uitgerust met een 4-traps automatische transmissie. Deze transmissie zorgt voor soepele schakelmomenten en een betrouwbare prestatie, zowel in stedelijke omgevingen als off-road avonturen.

Belang van het spoelen van de automaat

Net als bij andere automatische transmissies, wordt de automaat van de Hummer H3 blootgesteld aan warmte tijdens het rijden. Deze warmte kan leiden tot verbranding van de transmissieolie en veranderingen in de viscositeit ervan. Het regelmatig spoelen van de automaat zorgt voor het verversen van de olie en het verwijderen van vuil, slib en andere verontreinigingen. Door het spoelen wordt de levensduur van de automaat verlengd en blijft deze soepel en efficiënt functioneren.

Veelvoorkomende klachten bij een slecht functionerende automaat:
  • Schokken tijdens het schakelen
  • Slippen van de transmissie
  • Verhoogd toerental tijdens het schakelen
  • Problemen met de kickdown
  • Noodloop van de automaat
  • Overslaan van versnellingen
  • Onregelmatig toerental
Voordelen van het spoelen van de automaat

Het spoelen van de automaat heeft verschillende voordelen ten opzichte van handmatige ingrepen. Een spoeling zorgt ervoor dat er ruim 3 keer zoveel olie wordt ververst in vergelijking met een handmatige vervanging. Daarnaast reinigt het spoelen de automaatbak grondig, waardoor vuil, slib en ijzerdeeltjes worden verwijderd. Dit voorkomt slijtage en zorgt ervoor dat de automaat optimaal blijft presteren.

Bij Flushed adviseren we om de automaat van uw Hummer H3 om de 60.000 à 80.000 kilometer te laten spoelen. Hoewel sommige oliefabrikanten een maximale vervangingstermijn van 90.000 kilometer hanteren, is het raadzaam om de interval aan te houden die door Flushed wordt aanbevolen. Door regelmatig te spoelen voorkomt u ernstige klachten en mogelijke revisie van de automaat.

Deze spoeling kost inclusief olie, spoeling en de btw € 325,-   

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.  

Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines