Hummer H2 Automaat Spoelen

26/09/2023

Hummer H2 Automaat Spoelen 

In de blog van vandaag behandelen we het spoelen van de automaat van deze Hummer H2 door Flushed. Het spoelen van uw automaat dient als een perfecte manier van onderhoud aan uw automaat. Bij Flushed adviseren wij u om iedere 60.000 à 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen. Indien er namelijk gebrekkig onderhoud plaatsvindt kunnen er namelijk mankementen voortdoen in de automaat, waarbij revisie soms de enige optie is. In deze blog leest u verder meer over het belang van automaat spoelen en deze Hummer H2. 

Gespoelde Model 

De Hummer H2 is een off-road SUT geproduceerd door General Motors. Het is de kleinste uitvoering van de Hummer line up en werd geproduceerd tussen 2002 en 2009. De SUT heeft onder de motorkap een 6.2 L V8 liggen. Deze enorme motor geeft de Hummer een vermogen van 293 kW (398 pk). 

De Hummer wordt aangedreven door een 4-traps automatische transmissie van Aisin. 

 

Gevaren automaat     

Wanneer u rijdt ontstaat er hitte in de motor, deze hitte zorgt ervoor dat uw automaat ook warm wordt. Het warm worden van uw automaat resulteert ook in de verbranding van de automatische transmissie olie. Deze verbranding zorgt ervoor dat de viscositeit van de olie veranderd en de olie mindert functioneert. De olie speelt bij een natgeschakelde automaat een grote rol tijdens het schakelen van uw auto. Daarom is het van belang om de olie binnen de automaat met regelmaat te laten spoelen. Wanneer dit niet gebeurt zal uw automaat slechter functioneren en kunnen er ernstige klachten voortdoen. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u enige klachten herkent adviseren wij u om uw olie zo spoedig mogelijk te laten verversen.     

Veel voorkomende klachten automaat     

Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen     

Slippen tijdens de schakelmomenten      

Verhoogd toerental tijdens het schakelmoment      

Weigeren van de kickdown      

Noodloop van de automaat      

Overslaan van een versnelling      

Pendelend toerental     

Waarom Automaat Flushen?     

Bij een spoeling wordt op een veel effectievere manier uw olie ververst. In vergelijking met een handmatige ingreep wordt met een spoeling ruim 3 keer zoveel olie vervangen. Bijkomend voordeel is ook dat uw automaat gereinigd wordt tijdens het spoelen, hierdoor wordt al het residu als vuil en slib binnen de automaat verwijderd. Daarnaast verwijderd een spoeling ook de ijzeren deeltjes die vrijgekomen zijn in uw automaat, hierdoor slijt de automaat niet.     

Wanneer Automaat Flushen?     

Bij Flushed adviseren wij u om de automaat iedere 60.000 tot 80.000 kilometers te laten spoelen. De meest kenmerkende oliefabrikanten die leveren aan automerken adviseren een maximaal vervangingstermijn van 90.000 kilometer. Echter is dit een uiterste. Wanneer er een regelmatige spoelbeurt wordt uitgevoerd zal dit ervoor zorgen dat ernstige klachten worden voorkomen, bij gebrek hieraan kunnen deze klachten namelijk resulteren complicaties waarbij revisie van de automaat de enige optie is.     

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.      

      

Deze spoeling kost inclusief olie, zonder filter en BTW € 325,-   

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!  

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?