Honda Jazz Automaatbak Spoelen

30/08/2022

Honda Jazz Automaatbak spoelen

Deze Honda Jazz, ook wel bekend als de Honda Fit, kwam laats naar Flushed Woerden voor het spoelen van de automaatbak. De spoeling is goed verlopen en werd uitgevoerd toen de kilometerstand van de Jazz 77.834 km bedroeg. Het is een kleine auto en daarbij adviseren wij vaak om elke 80.000 km een spoeling te laten doen. Als dit wordt aangehouden blijft de kans op klachten klein. Lees verder in de blog meer over de Honda Jazz.

Gespoelde model

De Honda Jazz wordt geproduceerd sinds 2001 en gebruikt deze naam in onder andere Europa, Afrika en Oceanië. De naam fit wordt gebruikt voor de beide Amerikaanse werelddelen en delen van Azië. Sinds de start van de productie heeft het model vier generaties gekend, de laatste startte in 2020. Er zijn vele uitvoeringen, waaronder een geheel elektrische. Het model dat is gespoeld door Flushed kwam uit 2011.

Het gespoelde model behoord tot de tweede generatie jazz, die debuteerde op 17 oktober 2007. In Japan won de auto ‘car of the year’ voor de tweede keer op rij in dit jaar. Deze generatie heeft twee uitvoeringen, een heeft een 1.3 liter motor en de andere een 1.5 liter. Het model dat is gespoeld door Flushed heeft de 1.3 liter motor dat een vermogen levert van 99 pk. De automaat onder deze Jazz was een CVT automaat. Dit is een automaat die continu schakelt met variërende versnellingen.

Honda Jazz Automaatbak Spoelen

Gevaren automaat

Warmte is de grootste vijand van de automaat. Tijdens het rijden komt er hitte vrij, wat resulteert in het warm worden van de automaat en in het verbranden van de automatische transmissie olie. De viscositeit van de olie veranderd vervolgens waardoor de olie haar functies verliest. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen, gebeurd dit niet, dan gaat uw automaat slechter functioneren en kunnen ernstige klachten sneller ontstaan. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.

Honda Automaat Spoelen

Veel voorkomende klachten automaat
  • Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen
  • Slippen tijdens de schakelmomenten
  • Verhoogd toerental tijdens de schakelmoment
  • Weigeren van de kickdown
  • Noodloop van de automaat
  • Overslaan van een versnelling
  • Pendelend toerental
Waarom Automaat Spoelen?

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met handmatig olie te vervangen. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat niet slijt.

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief originele Honda olie, toevoegingen en de btw € 475,-

Flushed is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het spoelen van automaten. Bij ons kunt u uw automaat laten spoelen door professionals. Wij hebben een eigen geoptimaliseerde methode, verbeterd met onze kennis er ervaring. Daarnaast hebben wij een team van gespecialiseerd personeel en een eigen oliemerk dat ons al jaren het beste resultaat garandeert! Tijdens de spoeling kunt u meekijken met ons personeel of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding!

Honda Jazz Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?