Honda Civic Hybrid Automaatbak Spoelen

31/03/2021

Honda Civic Hybrid Automaatbak Spoelen

In deze blog wordt de Honda Civic Hybrid besproken, dit model kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. Hybride auto’s kunnen gespoeld worden en deze vorm van onderhoud is er belangrijk voor uw automaat. Door het spoelen gaat de automaat langer mee en ontstaan er minder snel klachten. Deze Honda is gespoeld met 251.975 kilometer op de teller. Wanneer er nog nooit een spoeling is verricht ontstaan er vaak bij deze hoogte van gereden kilometers klachten. Al het opgehoopte vuil, ijzer en oude olie brengen schade aan de automaat. Direct na het spoelen kunt u voelen dat de automaat soepeler schakelt. Hieronder kunt u meer lezen over het belang van spoelen, maar eerst wat over de Honda Civic Hybrid.

Honda Civic Hybrid

De Honda Civic Hybrid is een hybrid-sedan uit het C-segment. De productie begon in 2001 en heeft gelopen tot 2015. De productie heeft uit 3 generaties bestaan: de ES9, FA3/FD3 en FB4. De Hybride modellen zijn gelijk aan de normale Honda Civic modellen en de 3 generaties veranderen dus met de generatieveranderingen van de normale Honda Civic mee. De drie Hybride generaties behoren dan dus ook respectievelijk aan de 7e, 8e en 9e generatie Honda Civic.

Honda Civic Automaatbak Spoelen
De Honda Civic Hybrid bij Flushed in Woerden

Gespoelde Model

Het gespoelde model was een Honda Civic 4DR Hybrid uit 2011. Dit model behoort tot de tweede generatie Hybrid en de 8e generatie Honda Civic. De motor onder dit model is een Honda L13A i-DSI. Dit is een motor uit de Honda L serie motoren, in dit geval een 1.3 Liter 4 cilinder in lijn motor die een vermogen levert van 95 pk. Daarnaast ligt er parallel aan de benzinemotor een elektrische motor die een vermogen levert van 20 pk. De hybride heeft dus een parallel aandrijvingssysteem. Hierdoor kunnen de twee verschillende motoren los en gezamenlijk gebruikt worden tijdens het rijden.

De automaat onder dit model is een CVT automaat. Een CVT automaat schakelt binnen een traploos bereik. Andere automaten hebben een vaststaand aantal mogelijke schakelingen, bijvoorbeeld 5-traps, 6-traps 7-traps etc. Een CVT biedt controle, waardoor de bestuurder een constant toerenaantal kan behouden bij verschillende snelheden.

Honda Automaatbak Spoelen
De Honda tijdens de spoeling

Gevaren automaat

Warmte is de grootste vijand van de automaat. De olie wordt dik en de smeerfunctie neemt af. Het is enorm van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen, aangezien enerzijds uw automaat slechter gaat functioneren en anderzijds er ernstige klachten kunnen ontstaan. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen
  • Slippen tijdens de schakelmomenten
  • Verhoogd toerental tijdens de schakelmoment
  • Weigeren van de kickdown
  • Noodloop van de automaat
  • Overslaan van een versnelling
  • Pendelend toerental
Waarom Automaat Spoelen?

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met handmatig olie te vervangen. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat niet slijt.

Wanneer Automaat Spoelen?

Wij adviseren u om de automaat van uw automaat om de 60.000 à 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor een revisie van de automaat vaak de enige optie is. Wees dit voor!

In dit filmpje kunt u de spoeling zien van de Honda Civic Hybrid

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief originele Honda olie € 475,- inclusief de btw.

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijd u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Honda Civic Hybrid Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?