Honda Civic Automaat Spoelen

18/11/2022

Honda Civic Automaat Spoelen 

Vandaag een bericht over het spoelen van de automaat onder deze Honda Civic. De spoeling werd uitgevoerd bij een kilometerstand van 61.620 kilometer en was voornamelijk preventief bedoelt, maar kleine oneffenheden zijn verholpen door onze collega’s van Flushed Woerden. Bij Flushed adviseren wij u om iedere 60.000 tot 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen in het geval dat u er zeker van wilt zijn dat er geen klachten ontstaan. Lees verder in deze blog meer over de Honda Civic en het spoelen van uw automaat bij Flushed. 

 

Gespoelde Model

De Honda Civic is een welbekend model op de wereldwijde wegen en kent ook vele verschillende modellen en generaties. Het model wordt geproduceerd door het Japanse Honda sinds 1972 en had oorspronkelijk een reputatie vanwege zijn brandstof efficiëntie, maar in latere generaties werd het model meer bekend om zijn performance en sportieve look. Het specifieke model dat bij Flushed kwam voor de spoeling is een Honda Civic uit 2016, dit is een luxere uitvoering van deze hatchback. Het model wordt aangedreven door een 4-cilinder motor, deze is goed voor 141 pk (104 kW). Dit geeft het model een topsnelheid van 190 kilometer per uur. 

 

De gespoelde automaat in deze Honda Civic is een 5-traps automaat.

Gevaren automaat

Bij een automatisch geschakelde automaat is warmte de grootste vijand van de automaat. Tijdens het rijden ontstaat er hitte, deze hitte resulteert in de automaat die opwarmt en hierbij verbrandt automatische transmissie olie. Hierdoor veranderd de viscositeit van de olie en dit is slecht voor de resultaten die de olie levert. De olie in een natgeschakelde automaat is namelijk van groot belang tijdens het schakelen. Het is hierom van belang om de olie binnen de automaat regelmatig laten vervangen. Wanneer dit niet gebeurt dan kan uw automaat slechter gaan functioneren en kunnen er aanzienlijke mankementen ontstaan. Onderstaand vind u een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Herkent u een van deze klachten, dan adviseren wij u om zo spoedig mogelijk uw olie te verversen.

 

Veel voorkomende klachten automaat

Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen 

Slippen tijdens de schakelmomenten 

Verhoogd toerental tijdens het schakelmoment 

Weigeren van de kickdown 

Noodloop van de automaat 

Overslaan van een versnelling 

Pendelend toerental 

 

Waarom Automaat Spoelen?

Een groot voordeel van het spoelen bij Flushed is dat het een effectievere manier is om olie te vervangen dan dit handmatig te doen. Bij een spoeling wordt namelijk ruim 3 keer zo veel olie ververst in vergelijking met de handmatige ingreep, daarnaast wordt uw automaat ook gereinigd. Deze reiniging verwijderd het residu van vuil en slib dat achter blijft in de automaat. Met de spoeling worden ook ijzeren deeltjes verwijderd, waardoor de automaat minder snel zal slijten.

 

Wanneer Automaat Spoelen?

Wij adviseren u om de automaat van uw automaat om de 60.000 à 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is echter een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor een revisie van de automaat vaak de enige optie is. 

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s. 

 

Deze spoeling kost inclusief originele Honda Olie, toevoeging en de btw € 475,-

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar een van onze 3 locaties. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines