Ford Transit Automaat Spoelen

13/03/2023

Ford Transit Automaat Spoelen 

Vandaag een bericht over het automaat spoelen van deze Ford Transit. Dit model staat geregistreerd als taxi, hierom is een goed onderhouden automaat van extra groot belang. De spoeling vond plaats bij ons filiaal in Woerden. Bij hoge kilometerstanden zonder onderhoud kunnen er zich grote complicaties voortdoen. Doormiddel van een spoeling wordt de kans op deze problemen geminimaliseerd. Wanneer u er zeker van wilt zijn dat er geen verdere klachten ontstaan dan adviseren wij bij Flushed om iedere 60.000 à 80.000 kilometer uw automaat te spoelen.

Gespoelde Model 

Het gespoelde model is een Ford Transit Tourneo welke dateert uit 2017. De wagen behoort toe aan de familie van de Tourneo, deze bestaat uit een lijn van vele verschillende modellen en varianten op dit Ford busje. De Tourneo is een model dat is geoptimaliseerd voor personenvervoer met meer zitplaatsen en een gebruiksvriendelijke inrichting. Het busje heeft onder de motorkap een 4-cilinder dieselmotor liggen die goed is voor 131 pk (96kW). 

Het model wordt aangedreven door een 6-traps automaat. 

Gevaren automaat 

Warmte is de grootste vijand van een automatisch geschakelde auto. Tijdens het rijden komt er hitte vrij. Hierdoor warmt de automaat op en verbrandt de automatische transmissie olie. De viscositeit van de olie verandert, hierdoor verliest de olie een deel van haar functies. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen. Als dit niet gebeurt zal de automaat slechter gaan presteren en kunnen zich ernstige mankementen voortdoen. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten dan adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen. 

Veel voorkomende klachten 

Bonken tijdens op- en terugschakelen 

Slippen tijdens schakelmomenten 

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten 

Weigering van de kickdown 

Noodloop van de automaat 

Overslaan van een versnelling 

Pendelend toerental 

Waarom is het van belang uw automaat te laten spoelen? 

Het grootste voordeel van het spoelen is dat het veruit de meest effectieve manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijk tot een handmatige ingreep. Daarnaast reinigt u uw automaatbak ook met een spoeling, hiermee wordt al het vuil en slib in de automaat verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald. Dit weerhoudt de automaat van slijtage.     

Wanneer is een goed moment om uw automaat te spoelen?    

Wij adviseren u om de automaat van uw auto om de 60.0000 a 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie fabriceren geven een maximaal vervangingstermijn aan van 90.000 kilometer, maar dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waarbij revisie de enige optie is.    

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.     

Deze Spoeling kost inclusief olie, zonderfiltervervanging € 340,- inclusief btw.

Als u uw afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie. Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines