Ford Transit Automaat Spoelen

14/11/2023

Ford Transit Automaat Spoelen 

In de blog van vandaag behandelen we het spoelen van de automaat van deze Ford Transit. De Transit kwam langs bij Flushed voor een gebruikelijke spoeling voor het onderhouden van de automaat. Het spoelen waar wij bij Flushed gespecialiseerd in zijn dient als een uitstekende manier van onderhoud aan de automatische transmissie. Bij Flushed adviseren wij u om op ieder interval van 60.000 à 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen. Op deze manier bent u er zeker van dat er zich geen verdere klachten aan de automaat voortdoen. In deze blog leest u verder meer over het spoelen bij Flushed, daarnaast vindt u verder meer over Ford Transit. 

Gespoelde Model 

De Ford Transit die bij Flushed langskwam voor een spoeling dateert uit 2019 en behoort hierbij toe aan de vierde generatie van de Transit. Het model is een lichte bus gefabriceerd door het Amerikaanse Ford. De bus wordt voornamelijk gebruikt als vracht bus, maar kent ook uitvoeringen voor personenvervoer. Onder de motorkap heeft de bus een 2.0 L 4-cilinder diesel-motor liggen. Deze motor is goed voor een vermogen van 96 kW (131 PK). 

De automaat onder dit model is een 6-traps automaat. 

Gevaren automaat     

Wanneer u rijdt ontstaat er hitte in de motor, deze hitte zorgt ervoor dat uw automaat ook warm wordt. Het warm worden van uw automaat resulteert ook in de verbranding van de automatische transmissie olie. Deze verbranding zorgt ervoor dat de viscositeit van de olie veranderd en de olie mindert functioneert. De olie speelt bij een natgeschakelde automaat een grote rol tijdens het schakelen van uw auto. Daarom is het van belang om de olie binnen de automaat met regelmaat te laten spoelen. Wanneer dit niet gebeurt zal uw automaat slechter functioneren en kunnen er ernstige klachten voortdoen. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u enige klachten herkent adviseren wij u om uw olie zo spoedig mogelijk te laten verversen.     

Veel voorkomende klachten automaat     

Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen     

Slippen tijdens de schakelmomenten      

Verhoogd toerental tijdens het schakelmoment      

Weigeren van de kickdown      

Noodloop van de automaat      

Overslaan van een versnelling      

Pendelend toerental     

 

Waarom Automaat Spoelen?     

Bij een spoeling wordt op een veel effectievere manier uw olie ververst. In vergelijking met een handmatige ingreep wordt met een spoeling ruim 3 keer zoveel olie vervangen. Bijkomend voordeel is ook dat uw automaat gereinigd wordt tijdens het spoelen, hierdoor wordt al het residu als vuil en slib binnen de automaat verwijderd. Daarnaast verwijderd een spoeling ook de ijzeren deeltjes die vrijgekomen zijn in uw automaat, hierdoor slijt de automaat niet.     

Wanneer Automaat Spoelen?     

Bij Flushed adviseren wij u om de automaat iedere 60.000 tot 80.000 kilometers te laten spoelen. De meest kenmerkende oliefabrikanten die leveren aan automerken adviseren een maximaal vervangingstermijn van 90.000 kilometer. Echter is dit een uiterste. Wanneer er een regelmatige spoelbeurt wordt uitgevoerd zal dit ervoor zorgen dat ernstige klachten worden voorkomen, bij gebrek hieraan kunnen deze klachten namelijk resulteren complicaties waarbij revisie van de automaat de enige optie is.     

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.      

      

Deze spoeling kost inclusief olie, zonder filtervervanging en BTW € 380,-   

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!  

 

 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?