Ford S-Max Automaatbak Spoelen

26/06/2022

Ford S-Max Automaatbak Spoelen

Vandaag vertel ik u wat over de Ford S-Max die naar Flushed Woerden kwam voor het spoelen van de automaatbak. Met het doel om een sportievere versie binnen de MPV’s te creëren schuift deze S-Max aan tafel bij de Galaxy en C-Max. De bestuurder kwam naar ons toen zijn auto een kleine 65.000 kilometer had gereden. Dit valt goed tussen het advies dat vaak wordt gegeven om de automaat zo goed mogelijk te onderhouden.

Ford S-Max

De Ford S-Max werd geïntroduceerd tot de Europese markt door het Europese gedeelte van Ford. Dit gebeurde in 2006. Tot het heden heeft de productie twee generaties gekend, waarvan de laatste loopt sinds 2015. Daarbinnen kan je verschillende modellen onderscheiden, met andere motoren of schakeltechniek.

Ford S-Max Automaatbak Spoelen

Het model dat is gespoeld bij Flushed was een S-Max uit 2018. De tweede generatie werd geïntroduceerd op dezelfde plek als de vorige generatie, namelijk de Motorshow van Geneve. Het model heeft een 2.0 liter Ecoboost motor die een vermogen levert van 240 pk. Ecoboost is de naam van een serie turbomotoren die worden geproduceerd door Ford. Ze hebben lagere kosten in relatie tot toepassing wat het gunstig maakt om te gebruiken.

De automaat onder dit model was een 6-traps automaat van Ford die is geproduceerd na 2010. De jaren onder 2010 hebben een verschillende prijs. Het is een conventionele automatische transmissie dat het gebruikelijk advies volgt van ons: laat elke eerste 60.000 een spoeling verrichten en daarna elke 80.000

Ford Automaatbak Spoelen

De automaat is een cruciaal onderdeel van uw auto. Helaas kunnen er klachten ontstaan, dit is natuurlijk erg ongewenst. Het spoelen van uw automaatbak heeft als voordeel dat het risico op klachten drastisch wordt verkleind. Als u al klachten heeft kunt u deze ook uitstekend verhelpen door middel van een spoeling. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als een van deze klachten zich voordoet bij uw auto, dan adviseren wij u om zo snel mogelijk een spoeling te doen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Wanneer u uw automaat niet regelmatig laat spoelen, kunnen er ernstige klachten ontstaan. Hierdoor loopt u het risico dat er een revisie van de automaat plaats moet vinden, deze kosten zijn gemiddeld 2000 tot 7.500 euro. Voor een fractie van deze prijs kunnen wij uw automaat spoelen.

Onderhoudsproces

Als er nog geen klachten plaatsvinden binnen de automaat, is een preventieve spoeling het beste onderhoudsproces. Met een spoeling verkleind u de kans op klachten binnen de automaat. Alle vervuilde deeltjes in de olie worden verwijderd, waardoor uw automaat vrijwel eindeloos meegaat.

Veel autodealers geven aan dat een verversing van de olie pas plaats hoeft te vinden na 150.000 tot 200.000 kilometer. Veel gespecialiseerde automonteurs geven echter aan, dat een verversing van de olie nodig is na 60.000 tot 80.000 kilometer. Dit komt aangezien de oliefabrikanten, aangeven dat de maximale vervangingstermijn voor hun ‘longlife’ automaatolie 90.000 kilometer is. Dit is dus het uiterste, daar komt bij dat er ook vervuiling en slijtage plaatsvindt tijdens het rijden, waardoor de automaat slechter presteert. Uiteindelijk moet de automaat vaak vervangen worden en dit is natuurlijk gunstig voor de dealer…

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoegingen en de btw € 340,-

U kunt gemakkelijk naar onze garage rijden, waarna u wordt ontvangen door de specialist die uw auto gaat spoelen. Onze klanten zijn enorm tevreden over het resultaat en de service. U kunt ervoor kiezen om mee te kijken tijdens de spoeling of om te verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Ford S-Max Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?