Ford Galaxy Automaatbak Spoelen

12/04/2022

Ford Galaxy Automaatbak Spoelen

Een tijdje geleden kwam deze Ford Galaxy naar Flushed in Woerden voor het spoelen van de automaatbak. De bestuurder had lichte klachten gevoeld tijdens het rijden. Een spoeling van de automaat kan een uitstekende oplossing bieden voor deze lichte klachten. Wanneer u ook lichte klachten ervaart willen wij proberen om u er bewust van te maken dat als deze klachten niet verholpen worden er zware blijvende schade kan ontstaan. Zeker voor mensen die zo lang mogelijk willen doen met hun automaat of zo soepel mogelijk willen blijven rijden is goed onderhoud van belang. Meer informatie hierover vindt u verder in de blog.

Gespoelde model

De Ford Galaxy is een grote multi-purpose vehicle (MPV). Per januari is de productie van deze modellen gestopt, na gelopen te hebben sinds juni 1995. De eerste generatie ontstond uit een samenwerking tussen Ford en de Volkswagen Group. Hieruit ontstonden dus de Ford Galaxy en daarnaast de Volkswagen Sharan en Seat Alhambra.
Het model dat is gespoeld bij Flushed komt uit de allerlaatste generatie van de productie, de derde generatie (CD390), deze begon in 2015. De motor onder dit model is een 2.0 I4 motor met een vermogen van 241pk. De automaat is de 6F35 6-traps automaat, deze werd gecreëerd in 2002 voor modellen met dwarsgeplaatste motoren.

Ford Galaxy Automaatbak Spoelen

De automaat is een cruciaal onderdeel van uw auto. Helaas kunnen er klachten ontstaan, dit is natuurlijk erg ongewenst. Het spoelen van uw automaatbak heeft als voordeel dat het risico op klachten drastisch wordt verkleind. Als u al klachten heeft kunt u deze ook uitstekend verhelpen door middel van een spoeling. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als een van deze klachten zich voordoet bij uw auto, dan adviseren wij u om zo snel mogelijk een spoeling te doen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Wanneer u uw automaat niet regelmatig laat spoelen, kunnen er ernstige klachten ontstaan. Hierdoor loopt u het risico dat er een revisie van de automaat plaats moet vinden, deze kosten zijn gemiddeld 2000 tot 7.500 euro. Voor een fractie van deze prijs kunnen wij uw automaat spoelen.

Onderhoudsproces

Als er nog geen klachten plaatsvinden binnen de automaat, is een preventieve spoeling het beste onderhoudsproces. Met een spoeling verkleind u de kans op klachten binnen de automaat. Alle vervuilde deeltjes in de olie worden verwijderd, waardoor uw automaat vrijwel eindeloos meegaat.

Veel autodealers geven aan dat een verversing van de olie pas plaats hoeft te vinden na 150.000 tot 200.000 kilometer. Veel gespecialiseerde automonteurs geven echter aan, dat een verversing van de olie nodig is na 60.000 tot 80.000 kilometer. Dit komt aangezien de oliefabrikanten, aangeven dat de maximale vervangingstermijn voor hun ‘longlife’ automaatolie 90.000 kilometer is. Dit is dus het uiterste, daar komt bij dat er ook vervuiling en slijtage plaatsvindt tijdens het rijden, waardoor de automaat slechter presteert. Uiteindelijk moet de automaat vaak vervangen worden en dit is natuurlijk gunstig voor de dealer…

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief Olie, zonder filtervervanging € 340,- inclusief btw.

U kunt gemakkelijk naar onze garage rijden, waarna u wordt ontvangen door de specialist die uw auto gaat spoelen. Onze klanten zijn enorm tevreden over het resultaat en de service. U kunt ervoor kiezen om mee te kijken tijdens de spoeling of om te verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!
Ford Galaxy Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines