Ford Focus Automaat Flushen

19/09/2023

Ford Focus Automaat Flushen 

In de blog van vandaag behandelen we het flushen van de automaat van deze Ford Focus. De Ford kwam langs in ons filiaal in Schiedam. Bij Flushed zijn wij gespecialiseerd in het onderhouden van automaten. Het spoelen van uw automaat dient als een perfecte manier van onderhoud aan uw automaat. Bij Flushed adviseren wij u om iedere 60.000 à 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen. Indien er namelijk gebrekkig onderhoud plaatsvindt kunnen er namelijk mankementen voortdoen in de automaat, waarbij revisie soms de enige optie is. In deze blog leest u verder meer over het belang van automaat spoelen en deze Ford Focus.

Gespoelde Model 

De Ford Focus die bij Flushed langskwam voor een spoeling van de automaat dateert uit 2006. De Ford Focus is van oorsprong een compacte auto ontwikkeld door het Amerikaanse Ford. De door Flushed gespoelde Focus behoort toe aan de tweede generatie van de Ford Focus, welke in 2005 haar debuut maakte. De auto behoort toe aan de wagon uitvoering en kent hiermee een grotere laadruimte. Onder de motorkap ligt een 4-cilinder diesel-motor met een vermogen van 80 kW (109 pk) 

De Ford Focus wordt aangedreven door een CVT Automaat. 

Gevaren automaat    

Wanneer u rijdt ontstaat er hitte in de motor, deze hitte zorgt ervoor dat uw automaat ook warm wordt. Het warm worden van uw automaat resulteert ook in de verbranding van de automatische transmissie olie. Deze verbranding zorgt ervoor dat de viscositeit van de olie veranderd en de olie mindert functioneert. De olie speelt bij een natgeschakelde automaat een grote rol tijdens het schakelen van uw auto. Daarom is het van belang om de olie binnen de automaat met regelmaat te laten spoelen. Wanneer dit niet gebeurt zal uw automaat slechter functioneren en kunnen er ernstige klachten voortdoen. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u enige klachten herkent adviseren wij u om uw olie zo spoedig mogelijk te laten verversen.    

Veel voorkomende klachten automaat    

Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen    

Slippen tijdens de schakelmomenten     

Verhoogd toerental tijdens het schakelmoment     

Weigeren van de kickdown     

Noodloop van de automaat     

Overslaan van een versnelling     

Pendelend toerental    

Waarom Automaat Flushen?    

Bij een spoeling wordt op een veel effectievere manier uw olie ververst. In vergelijking met een handmatige ingreep wordt met een spoeling ruim 3 keer zoveel olie vervangen. Bijkomend voordeel is ook dat uw automaat gereinigd wordt tijdens het spoelen, hierdoor wordt al het residu als vuil en slib binnen de automaat verwijderd. Daarnaast verwijderd een spoeling ook de ijzeren deeltjes die vrijgekomen zijn in uw automaat, hierdoor slijt de automaat niet.    

Wanneer Automaat Flushen?    

Bij Flushed adviseren wij u om de automaat iedere 60.000 tot 80.000 kilometers te laten spoelen. De meest kenmerkende oliefabrikanten die leveren aan automerken adviseren een maximaal vervangingstermijn van 90.000 kilometer. Echter is dit een uiterste. Wanneer er een regelmatige spoelbeurt wordt uitgevoerd zal dit ervoor zorgen dat ernstige klachten worden voorkomen, bij gebrek hieraan kunnen deze klachten namelijk resulteren complicaties waarbij revisie van de automaat de enige optie is.    

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.     

     

Deze spoeling kost inclusief olie, zonder filter en BTW € 335 ,-  

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines