Ford F-150 Automaat Flushen

12/09/2023

Ford F-150 Automaat Flushen 

In het bericht van vandaag behandelen we het flushen van de automaat van deze Ford F-150. Bij binnenkomst had de Ford 71.487 km op de teller staan. Het flushen was hierom voornamelijk bedoelt als preventieve onderhoudsbeurt. Een spoeling van de automaat dient namelijk als perfecte manier voor onderhoud van de transmissie. Door regelmatig te spoelen minimaliseert u de kans op problemen met uw automaat. In dit bericht leest u verder meer over het spoelen waar wij bij Flushed gespecialiseerd in zijn. 

Gespoelde Model 

De Ford F-150 is een pick-up truck ontworpen en gefabriceerd door het Amerikaanse Ford. De auto is onderdeel van de F-series, dit is een serie van verschillende pick-up trucks. De F-150 die bij Flushed langskwam voor een spoeling van de automaat komt uit bouwjaar 2019. Het model kent een 2.7 L 6-cilindermotor goed voor een vermogen van 242 kW (329 pk).  

De Ford F-150 wordt aangedreven door een 10-traps automaat  

Ford F-150 Automaat Flushen

Gevaren automaat 

Wanneer u rijdt ontstaat er hitte in de motor, deze hitte zorgt ervoor dat uw automaat ook warm wordt. Het warm worden van uw automaat resulteert ook in de verbranding van de automatische transmissie olie. Deze verbranding zorgt ervoor dat de viscositeit van de olie veranderd en de olie mindert functioneert. De olie speelt bij een natgeschakelde automaat een grote rol tijdens het schakelen van uw auto. Daarom is het van belang om de olie binnen de automaat met regelmaat te laten spoelen. Wanneer dit niet gebeurt zal uw automaat slechter functioneren en kunnen er ernstige klachten voortdoen. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u enige klachten herkent adviseren wij u om uw olie zo spoedig mogelijk te laten verversen. 

Veel voorkomende klachten automaat 

Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen 

Slippen tijdens de schakelmomenten  

Verhoogd toerental tijdens het schakelmoment  

Weigeren van de kickdown  

Noodloop van de automaat  

Overslaan van een versnelling  

Pendelend toerental  

Waarom Automaat Spoelen? 

Bij een spoeling wordt op een veel effectievere manier uw olie ververst. In vergelijking met een handmatige ingreep wordt met een spoeling ruim 3 keer zoveel olie vervangen. Bijkomend voordeel is ook dat uw automaat gereinigd wordt tijdens het spoelen, hierdoor wordt al het residu als vuil en slib binnen de automaat verwijderd. Daarnaast verwijderd een spoeling ook de ijzeren deeltjes die vrijgekomen zijn in uw automaat, hierdoor slijt de automaat niet. 

Wanneer Automaat Spoelen? 

Bij Flushed adviseren wij u om de automaat iedere 60.000 tot 80.000 kilometers te laten spoelen. De meest kenmerkende oliefabrikanten die leveren aan automerken adviseren een maximaal vervangingstermijn van 90.000 kilometer. Echter is dit een uiterste. Wanneer er een regelmatige spoelbeurt wordt uitgevoerd zal dit ervoor zorgen dat ernstige klachten worden voorkomen, bij gebrek hieraan kunnen deze klachten namelijk resulteren complicaties waarbij revisie van de automaat de enige optie is. 

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.  

  

Deze spoeling kost inclusief Olie, filtervervanging en BTW € 495,-

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?