Ford C-Max Automaat Spoelen

7/04/2023

Ford C-Max Automaat Spoelen 

In de blog van vandaag behandelen we het spoelen van de automaat van deze Ford C-Max uitgevoerd door Flushed. Bij binnenkomst had de Ford 195.719 kilometers op de teller staan. Indien er geen goed onderhoud uitgevoerd wordt bij zulke kilometerstanden kunnen zich grote klachten voortdoen in de automaat. Een spoeling van de automaat is hiervoor een perfecte oplossing. Met behulp van een spoeling onderhoudt u uw automaat op de beste manier. Als u op een interval van iedere 60.000 à 80.000 kilometer een spoeling uitvoert zal uw automaat in optimale staat blijven. Meer weten over het spoelen van uw automaat bij Flushed? Lees dan verder. 

Gespoelde model 

De Ford C-Max die bij Flushed langskwam voor een spoeling van de automaat dateert uit 2009. De Ford C-Max werd geïntroduceerd in 2003. De auto werd op de markt gebracht als een MPV. De Ford C-Max die bij Flushed langskwam behoort toe aan de eerste van de twee generaties die de Ford ontving. Deze generatie ontving in 2007 wel een facelift. De auto werd geproduceerd op de populaire Ford C1 chassis. Dit chassis is onder vele modellen terug te vinden, zoals onder andere de Ford Focus en verscheidene Mazda modellen. Onder de motorkap van deze Ford C-Max bevindt zich een 4-cilinder 2L benzine motor die goed is voor 145 pk (107 kW). Dit brengt de Ford na 11,2 seconden op de 100 km/h met een topsnelheid van 192 km/h. 

Het model wordt aangedreven door een  4-traps automaat

Gevaren automaat   

Warmte is de grootste vijand van een automatisch geschakelde auto. Tijdens het rijden komt er hitte vrij. Hierdoor warmt de automaat op en verbrandt de automatische transmissie olie. De viscositeit van de olie verandert, hierdoor verliest de olie een deel van haar functies. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen. Als dit niet gebeurt zal de automaat slechter gaan presteren en kunnen zich ernstige mankementen voortdoen. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten dan adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.  

Veel voorkomende klachten   

Bonken tijdens op- en terugschakelen   

Slippen tijdens schakelmomenten   

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten   

Weigering van de kickdown   

Noodloop van de automaat   

Overslaan van een versnelling   

Pendelend toerental 

Waarom is het van belang uw automaat te laten spoelen?   

Het grootste voordeel van het spoelen is dat het veruit de meest effectieve manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijk tot een handmatige ingreep. Daarnaast reinigt u uw automaatbak ook met een spoeling, hiermee wordt al het vuil en slib in de automaat verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald. Dit weerhoudt de automaat van slijtage.       

Wanneer is een goed moment om uw automaat te spoelen?      

Wij adviseren u om de automaat van uw auto om de 60.0000 a 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie fabriceren geven een maximaal vervangingstermijn aan van 90.000 kilometer, maar dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waarbij revisie de enige optie is.      

 

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.       

Deze Spoeling kost inclusief olie en de btw € 330,-       

Als u uw afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie. Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines