Fiat 500 Automaat Spoelen

19/01/2023

Fiat 500 Automaat Spoelen 

Vandaag een bericht over het automaat spoelen van deze Fiat 500. Het model kwam naar Flushed voor een spoeling van de automaat en werd uitgevoerd door onze collega’s bij Flushed Schiedam. Bij binnenkomst stonden er 82.099 kilometers op de teller, dit is een uitstekend moment voor een automaat spoeling. Bij Flushed raden wij namelijk aan om iedere 60.000 à 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen. Als er een gebrek aan onderhoud plaatsvindt kunnen zich grote problemen voortdoen in de automaat.

De Fiat 500 

De Fiat 500 is hedendaags niet meer weg te denken van de wereldwijde wegen. Het iconische auto’tje geproduceerd door het Italiaanse Fiat heeft zich over de jaren heen als zeer succesvol bewezen. De productie van de modellen als deze die langs Flushed kwam is gestart in 2007. Het design van de auto heeft zijn inspiratie uit het gelijknamige model dat zijn debuut maakte in 1957. Het model uit 1957 was destijds zo succesvol dat het een van de eerste auto’s was waar een massaproductie van ontstond. In 2008 werd de nieuwe generatie van de Fiat 500 zelfs uitgeroepen tot de auto van het jaar. 

Gespoelde model 

De Fiat 500 die bij Flushed langskwam voor een spoeling is een model uit 2014 1.4 Diesel. Dit model is in Nederland nooit op de markt geweest, omdat Fiat zich in Nederland op de fiscaal aantrekkelijkere modellen wilde richten. Dit model is geïmporteerd vanuit Amerika. Onder de motorkap bevindt zich een 4-cilinder motor goed voor 101 pk (74 kW).  

De gespoelde automaat onder deze Fiat 500 is de Dualogic van Fiat, dit is het bedrijf haar automatische transmissie en is een 5-traps automaat. Deze is terug te vinden onder een select aantal modellen. 

Fiat 500 automaat spoeling bij Flushed Schiedam

Gevaren automaat  

Warmte us de grootste vijand van een automatisch geschakeld model. Tijdens het rijden komt er hitte vrij. Hierdoor warmt de automaat op en verbrandt de automatische transmissie olie. De viscositeit van de olie verandert vervolgens waardoor de olie haar functies verliest. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen, gebeurd dit niet, dan gaat uw automaat slechter functioneren en kunnen ernstige klachten sneller ontstaan. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.  

Veel voorkomende klachten automaat   

Bonken tijdens op- en terugschakelen   

Slippen tijdens schakelmomenten   

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten   

Weigering in de kickdown   

Noodloop van de automaat   

Overslaan van een versnelling   

Pendelend toerental   

  Fiat 500 Automaat spoelen achterkant bij Flushed Schiedam

Waarom is het van belang uw automaat te spoelen?  

Het grootste voordeel van het spoelen is dat het veruit de meest effectieve manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijk tot een handmatige ingreep. Daarnaast reinigt u uw automaatbak ook met een spoeling, hiermee wordt al het vuil en slib in de automaat verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald. Dit weerhoud de automaat van slijtage.   

Wanneer is een goed moment om uw automaat te spoelen?  

Wij adviseren u om de automaat van uw auto om de 60.0000 a 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie fabriceren geven een maximaal vervangingstermijn aan van 90.000 kilometer, maar dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteen. Waneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waarbij revisie de enige optie is.  

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.   

  

Deze Spoeling kost inclusief, Olie, inclusief filter vervanging € 325 ,- incl. Btw   

Als u uw afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie. Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?