Dodge Nitro Automaatbak Spoelen

3/01/2021

Dodge Nitro Automaatbak Spoelen

In deze nieuwe blog bespreek ik de Dodge Nitro, een mid-sized SUV dat Flushed bezocht voor het spoelen van de automaatbak. De spoeling van deze Amerikaan vond plaats met een kilometerstand van 239.125 kilometer. De gehele automaatbak is gereinigd en alle verbrande olie is vervangen. Hierdoor presteert de gehele automaat weer naar behoren. Lees verder in de blog over de gevaren voor de automaatbak en waarom automaat spoelen de beste optie is voor uw automaat. Verder kunt u foto’s en een filmpje zien van deze prachtige auto.

Dodge Nitro

De Dodge Nitro debuteerde in het jaar 2005. Tijdens een autoshow in Chicago werd de Nitro als concept car geïntroduceerd. De uiteindelijke productie begon in augustus 2006 en een maand later ging het eerste model in de verkoop, maar dit model werd gekenmerkt als een 2007 model. Voor Dodge was dit het eerste mid-sized SUV model. Daarnaast was de Nitro ook de allereerste auto van Dodge die verkocht werd in Europa.

De eerste modellen die debuteerde in 2007 bestonden uit een two-wheel drive en een four-wheel drive, met de keuze uit een 3.7 L of 4.0 L V6 motor. Verder waren er nog verschillende interieur keuzes. In Europa werd er een exclusief model verkocht met een viercilinder motor. Verder kwamen er elk jaar nieuwe versies bij met meerdere motoren en allerlei veranderingen. Deze versies waren alleen voor de Amerikaanse markt en de Europese markt bleef bij een viercilinder motor. De uiteindelijke productie stopte in december 2011.

Gespoelde model

Het model dat Flushed heeft bezocht was een Dodge Nitro uit 2010. De Europese Nitro modellen waren exclusief in de zin dat het de enige dieselmodellen waren. De bijbehorende motor was een RA 428 DOHC, een 2.8 L viercilinder dieselmotor van VM Motori, dit is een Italiaanse dieselmotor fabrikant. Deze Amerikaan heeft dus een Italiaanse motor. Dodge is een merk van Chrysler en dit bedrijf is momenteel gefuseerd met Fiat, wat een Italiaans bedrijf was. De dieselmotor fabrikant is onderdeel van Fiat Chrysler Automobiles en dit verklaard de combinatie. De motor levert een vermogen van 177 pk.

De automaatbak onder dit model was een 5G-tronic, een 5-traps automaat van Mercedes. Deze automaat is standaard onder de 4.0 L benzine modellen, maar is optioneel bij het gespoelde model met de 2.8 L dieselmotor.


De Dodge Nitro bij Flushed in Woerden

Gevaren voor de automaatbak

De olie binnen de automaat gaat geen autoleven mee. Automatische transmissies moeten namelijk onder zware omstandigheden functioneren. Er zijn kort gezegd drie gevaren voor de automaat: warmte, slijtage en vervuiling. Warmte leidt ertoe dat de olie verband, slijtage heeft als gevolg dat er deeltjes ijzer vrijkomen en gaan zwerven in de automaat en vervuiling van de olie zorgt voor een slechte werking van de olie. Deze gevaren gebeuren standaard en daarom is het logisch om regelmatig uw automaat te spoelen. Gebeurd dit niet, dan ontstaan er klachten die uiteindelijk leiden tot een revisie als enige oplossing.

Waarom automaat spoelen

Het spoelen van de automaat is de beste manier om de automaatolie te vervangen, aangezien de olie in de gehele automaatbak wordt verwijderd. Bij het handmatig vervangen van olie wordt enkel de olie in de carterpan verwijderd, dit is enkel 2 tot 3 liter. Daarnaast is de spoeling de effectiefste methode om uw automaatbak te reinigen, al het vuil en losgekomen ijzer wordt verwijderd.

Een spoeling van de automaat helpt vaak ook om klachten te verhelpen. Helaas kunnen er altijd klachten ontstaan. Hieronder staat een lijstje met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Wanneer u merkt dat een van deze klachten zich voordoet binnen uw auto, dan is het verstandig om uw auto te laten spoelen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Bekijk dit filmpje over de spoeling van de Dodge Nitro

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoegingen, filter en de btw € 390,-

Flushed is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het spoelen van automaten. Bij ons kunt u uw automaat laten spoelen door professionals. Wij hebben een eigen geoptimaliseerde methode, verbeterd met onze kennis er ervaring. Daarnaast hebben wij een team van gespecialiseerd personeel en een eigen oliemerk dat ons al jaren het beste resultaat garandeert! Tijdens de spoeling kunt u meekijken met ons personeel of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding!

Dodge Nitro Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines