Dodge Nitro Automaat Spoelen

17/05/2023

Dodge Nitro Automaat Spoelen 

In de blog van vandaag behandelen we het spoelen van de automaat van deze Dodge Nitro. De spoeling vond plaats bij ons filiaal in Woerden. Bij binnenkomst had de Dodge Nitro een flinke 121.434 kilometer op de teller staan. Bij kilometerstanden als van deze Man kunnen zich grote problemen voortdoen in de automaat. Doormiddel van een spoeling van de automaat minimaliseert u de kans op grote problemen. Daarnaast verhelpt een spoeling uw automaat van kleine problemen en oneffenheden en reinigt een spoeling de automaat ook. Indien u er zeker van wilt zijn dat er geen verdere klachten ontstaan dan adviseren wij u bij Flushed om iedere 80.000 kilometer een spoeling uit te laten voeren. In deze blog gaan wij verder in op het belang van een spoeling, daarnaast vindt u meer informatie over deze Dodge Nitro en wat het model zo speciaal maakt. 

Gespoelde Model 

De Dodge Nitro is een compacte SUV geproduceerd door het Amerikaanse Dodge. De SUV werd geproduceerd tussen 2007 en 2012 over een enkele generatie van het model. Het model wordt aangedreven door een 4-cilinder dieselmotor met turbo goed voor 131 kW (177 PK).  

De automaat onder dit model is de NAG1 automatische 5-traps automaat. 

Gevaren automaat   

Warmte is de grootste vijand van de automaat. Bij het rijden komt er hitte vrij, hierdoor warmt de automaat op en verbrand er transmissie olie. Als gevolg hiervan veranderd de viscositeit van de olie. Dit heeft als gevolg dat de olie slechter presteert. De olie speelt namelijk een zeer belangrijke rol bij een natgeschakelde automaat. Het is dus van groot belang om de olie regelmatig te verversen. Als dit niet gebeurt, dan zal de automaat slechter gaan functioneren. Daarnaast kunnen er ook ernstige klachten ontstaan, waarbij revisie van de automaat de enige oplossing is. Hieronder vindt u een opsomming van veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Herkent u een van deze klachten? Dan adviseren wij u om zo spoedig mogelijk een afspraak voor een spoeling in te plannen.   

Veel voorkomende klachten automaat     

Bonken tijdens op- en terugschakelen     

Slippen tijdens schakelmomenten     

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten     

Weigering van de kickdown     

Noodloop van de automaat     

Overslaan van een versnelling     

Pendelend toerental  

Waarom zou u moeten kiezen voor een automaat spoeling?   

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met een handmatige olie verversing. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, hierdoor slijt de automaat niet.   

Wanneer is een goed moment voor een spoeling?   

Wij adviseren u om de automaat van uw auto om de 60.000 à 80.000 kilometer te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is echter een uiterste. Het verwijderde vuil en de verwijderde ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren.  

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u van toepassing is. Wij spoelen alle merken auto’s.   

Deze spoeling kost inclusief Olie, inclusief filter vervanging € 390,- incl. Btw      

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.      

Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!   

 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?