Citroën C5 Automaatbak Spoelen

21/12/2020

Citroën C5 Automaatbak Spoelen

De Citroën C5 is een passagiers-auto uit het D-segment. Het D-segment is een benaming voor grote (familie) auto’s. Deze Citroën C5 kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. De spoeling vond plaats met 170.126 kilometers op de teller, wat een zeer goed moment was voor onderhoud. Een spoeling zorgt ervoor dat al het vuil, slib, losgekomen ijzer en verbrande olie wordt verwijderd, zodat de gehele automaatbak weer schoon is. Hierdoor ontstaan er minder snel klachten en kan de auto optimaal presteren.

Citroën C5

De Citroën C5 werd in 2001 op de markt gebracht als vervanging voor de Citroën Xantia, dit was een andere grote familie auto. De C5 was de eerste moderne Citroën met een ‘Cx’ naam, waarbij de x in dit geval een 5 is. Helemaal terug in het jaar 1920, werd deze naam ook gebruikt voor de oude C4 & C6, later in de 21e eeuw kwamen er voor deze namen ook moderne alternatieven. De productie van de C5 begon dus in het jaar 2005 en zit momenteel in tweede generatie. Het was de bedoeling dat de derde generatie op de markt zou komen in 2020, maar dit is verplaatst naar 2021.

Citroën C5 Automaatbak Spoelen
De Citroën C5 bij Flushed in Woerden

Gespoelde model

De C5 die is gespoeld bij Flushed was een model uit 2006. Het model behoord tot de eerste generatie en binnen deze generatie zijn er verschillende modellen geproduceerd. In dit geval spreken we over de Citroën C5 II 3.0 V6. Deze naam komt van de 3.0 liter V6 motor die zich in deze auto bevindt. Het is een PSA ES/L motor, geproduceerd door de PSA Group (Citroën en Peugeot) en Renault. Deze drie grote Franse autofabrikanten werkte samen aan een familie van V6 motoren die worden gebruikt voor een hoop auto’s. Onder de PSA auto’s spreek je van een ES-motor en onder die van Renault spreek je van een L-motor. De variant onder deze Citroën C5 levert 207 pk.

De automaat onder deze Citroën C5 was een 6-traps automaat.


De Citroën C5 tijdens de spoeling van de automaatbak

Citroën C5 Exclusive

 

 

 

 

 

 

 

 

Citroën C5 Exclusive

De automaat is een cruciaal onderdeel van uw auto. Helaas kunnen er klachten ontstaan, dit is natuurlijk erg ongewenst. Het spoelen van uw automaatbak heeft als voordeel dat het risico op klachten drastisch wordt verkleind. Als u al klachten heeft kunt u deze ook uitstekend verhelpen door middel van een spoeling. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als een van deze klachten zich voordoet bij uw auto, dan adviseren wij u om zo snel mogelijk een spoeling te doen.

Veel voorkomende klachten automaatbak
  • Het slippen van de automaat
  • Ongemakkelijk schakelen van 1 naar 2
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Wanneer u uw automaat niet regelmatig laat spoelen, kunnen er ernstige klachten ontstaan. Hierdoor loopt u het risico dat er een revisie van de automaat plaats moet vinden, deze kosten zijn gemiddeld 2000 tot 7.500 euro. Voor een fractie van deze prijs kunnen wij uw automaat spoelen.

Onderhoudsproces

Als er nog geen klachten plaatsvinden binnen de automaat, is een preventieve spoeling een uitstekend onderhoudsproces. Met een spoeling verkleind u de kans op klachten binnen de automaat. Alle vervuilde deeltjes in de olie worden verwijderd, waardoor uw automaat vrijwel eindeloos meegaat.

Veel autodealers geven aan dat een verversing van de olie pas plaats hoeft te vinden na 150.000 tot 200.000 kilometer. Veel gespecialiseerde automonteurs geven echter aan, dat een verversing van de olie nodig is na 60.000 tot 80.000 kilometer. Dit komt aangezien de oliefabrikanten, aangeven dat de maximale vervangingstermijn voor hun ‘longlife’ automaatolie 90.000 kilometer is. Dit is dus het uiterste, daar komt bij dat er ook vervuiling en slijtage plaatsvindt tijdens het rijden, waardoor de automaat slechter presteert. Uiteindelijk moet de automaat vaak vervangen worden en dit is natuurlijk gunstig voor de dealer…

In dit filmpje kunt u de spoeling zien van de Citroën C5

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoegingen en de btw € 350,-

U kunt gemakkelijk naar onze garage rijden, waarna u wordt ontvangen door de specialist die uw auto gaat spoelen. Onze klanten zijn enorm tevreden over het resultaat en de service. U kunt ervoor kiezen om mee te kijken tijdens de spoeling of om te verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinging.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Citroën C5 Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines