Citroën C4 Picasso Automaat Spoelen

2/12/2022

Citroën C4 Picasso Automaat Spoelen 

In deze blog wordt de spoeling van de automaat onder deze Citroën C4 Picasso behandeld. De Citroën had een kilometerstand van 107.808 km. Bij kilometerstanden als van deze Citroën Picasso is een spoeling zeker aan te raden. Het spoelen van de automaat van de Citroën C4 Picasso werd uitgevoerd door onze collegas van Flushed Woerden. Bij hoge kilometerstanden kunnen er zich complicaties voortdoen in de automaat. Doormiddel van een spoeling van uw automaatbak worden grote mankementen voorkomen en kleine mankementen verholpen. Wanneer u er zeker van wilt zijn dat er geen verdere klachten ontstaan adviseren wij bij Flushed u om iedere 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen. In dit bericht vind u verder meer informatie over het spoelen van uw automaat en over het gespoelde model. 

 

Gespoelde model 

De Citroën C4 Picasso is een compacte minivan ontwikkeld door de Franse Autofabrikant Citroën. Het model maakte zijn debuut op de Paris Motor Show in 2006 en is sindsdien niet meer weg te denken van de Europese snelwegen. Het model in deze blog is een exemplaar uit de tweede generatie geïntroduceerd in 2013, die een facelift ontving in 2016. De motor onder dit model is een 1.2 liter 3 cilinder, dit is goed voor 131 pK ( 98 kW). Hierdoor zit de Picasso na een degelijke 10.1 secondes op de 100 kilometer per uur.  

De gespoelde automaat onder deze Citroën C4 Picasso is een 6-traps automaat.

 

 

Gevaren Automaat 

Warmte is de grootste vijand van de automaat. Tijdens het rijden komt er hitte vrij, dit resulteert in het opwarmen van de automaat en verbranding van de automatische transmissie olie. Hierbij veranderd de viscositeit van de olie in de transmissie en hierbij verliest de olie een deel van haar functies. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie regelmatig te verversen, gebeurt dit niet, dan zal uw automaat slechter gaan functioneren en kunnen er ernstige klachten sneller ontstaan. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten, dan adviseren wij u om zo spoedig mogelijk een afspraak in te plannen voor een spoeling. 

 

Veel voorkomende klachten automaat 

Bonken tijdens op- en terugschakelen 

Slippen tijdens schakelmomenten 

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten 

Weigering van de kickdown 

Noodloop van de automaat 

Overslaan van een versnelling 

Pendelend toerental 

 

Waarom automaat spoelen? 

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met handmatig olie te vervangen. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat niet slijt. 

 

 
Wanneer automaat spoelen? 

Wij adviseren u om de automaat van uw automaat om de 60.000 à 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor een revisie van de automaat vaak de enige optie is. Wees dit voor! 

 

 

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s. 

 

 

Deze spoeling kost inclusief Olie, exclusief filtervervanging € 350,- inclusief.

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines