Chrysler Crossfire Automaat Spoelen

19/10/2020

Chrysler Crossfire Automaat Spoelen

De Chrysler Crossfire is sportauto met twee stoelen en achterwielaandrijving. Chrysler is één van de drie grote Amerikaanse automerken. Echter, is de Crossfire gebouwd in een Duitse fabriek. Deze Chrysler Crossfire kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaat. De automaat bonkte bij een koude motor tijdens het schakelen van 1 naar 2. Dit is een kleine klacht, maar perfect voor een spoeling, want de klacht was direct verholpen. Deze spoeling had ook een preventief doeleinde, want de kans op klachten in de toekomst is voor deze Chrysler Crossfire nu een heel stuk kleiner. Hieronder kunt u een foto en een filmpje zien tijdens het spoelen.

Geschiedenis van de Chrysler Crossfire

Een Amerikaanse auto dus, maar gefabriceerd in Osnabrück, Duitsland. Dit komt doordat de productie van de Chrysler Crossfire is begonnen in 2003 en dit was in de periode dat Chrysler gefuseerd was met Mercedes-Benz. Deze fusie duurde van 1998 tot 2007 en werd een echte ‘Marriage made in Heaven’ genoemd. Chrysler was de kleinste autofabrikant van de grote drie en besloot een fusie aan te gaan met het grote Daimler AG (Mercedes-Benz), vanaf 1998 vormde zij: DaimlerChrysler AG. Deze fusie was toen de grootste deal tussen twee grenzen ooit.

Door deze fusie heeft de Chrysler Crossfire veel invloeden van Mercedes. De tweezitter is gebaseerd op het Mercedes-Benz R170 platform, dit is het platform van de eerste generatie SLK-klasse van Mercedes. De Crossfire deelt dan ook 80% van zijn componenten met deze klasse.

DaimlerChrysler AG werd ontbonden in 2007 en momenteel is Chrysler onderdeel van Fiat Chrysler Automobiles. Deze Italiaans-Amerikaanse multinational bestaat sinds oktober 2014 en heeft een duale bedrijfsstructuur met een hoofdkantoor in Amsterdam en een hoofdkantoor in Londen.

Technische eigenschappen van de Chrysler Crossfire

Onder de kap van deze Chrysler Crossfire ligt een 3.2 liter V6 motor van Mercedes en deze levert een vermogen van 215 pk. Het modeljaar van deze Mercedes is 2004, dit is het eerste model. De verkoopjaren waren 2004 tot en met 2008 en in deze periode zijn er in totaal 76.014 modellen verkocht.

De automaat onder deze Chrysler Crossfire is een 5-traps automaat van Mercedes, ook wel 5G-Tronic genoemd. De automaat is gespoeld met 171.523 kilometers op de teller. Mercedes zegt zelf dat de automaat zogenaamde ‘longlife’ olie bevat en dat deze nooit ververst hoeft te worden, maar deze originele olie vanuit de fabriek, wordt oud en vervuild, wat zorgt voor verandering in de viscositeit van de olie en opname van vocht. De automaat slijt ook nog eens tijdens het rijden, waardoor kleine deeltjes ijzer in de automaatbak gaan zwerven. Hierdoor ontstaan klachten die perfect verholpen kunnen worden door middel van een spoeling. Wij adviseren een spoeling om de 60.000 tot 80.000 kilometer.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Heeft u last van een van deze klachten of overweegt u om uw automaat te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is en of het uw specifieke klacht oplost? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is.

Chrysler Crossfire Automaat Spoelen
De Chrysler Crossfire, tijdens de spoeling

Na de spoeling rijd de auto merkbaar fijner. Het spoelen zorgt voor een comfortabelere rijervaring en dat is wat Flushed wenst te verzorgen.

Dit filmpje geeft een impressie van het spoelen

Deze spoeling kost inclusief Olie, filtervervanging € 390,- inclusief.

Flushed is de perfecte keuze voor het spoelen van uw automaat. Als u een vraag wil stellen over het spoelen of direct een afspraak wil maken dan kan dat gemakkelijk hieronder.

Chrysler Crossfire Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?