Chevrolet Epica Automaatbak Spoelen

5/07/2021

Chevrolet Epica Automaatbak Spoelen

In deze blog bespreek ik de spoeling van de Chevrolet Epica die naar Flushed kwam voor het spoelen van de automaatbak. Deze auto had ten tijde van de spoeling al 216.604 kilometers op de teller en daarbij is het goed om te weten dat er vanaf dit aantal snel klachten ontstaan.

Tijdens het rijden moet de gehele aandrijving optimaal presteren, dit kost energie en daarbij komt warmte vrij. Deze warmte resulteert in het verbanden van de cruciale automatische transmissie olie en zeker na 200.000 kilometer zonder onderhoud, wordt de olie steeds slechter en slechter. De olie wordt letterlijk gebruikt om te schakelen dus slechte olie betekent slecht schakelen. De olie gaat in principe lang mee, maar neemt wel in kwaliteit af en brengt schade aan.

Wij adviseren bij de meeste modellen om elke 80.000 kilometer onderhoud te laten verrichten. Dit kan handmatig en automatisch. Deze Chevrolet Epica schakelde een stuk soepeler na de spoeling en is weer van volledig verse olie voorzien, daarnaast is de bak ook goed gereinigd. Verder in de blog kan er meer gelezen worden over het automaatbak spoelen, maar eerst wat over de Chevrolet Epica.

Chevrolet Epica?

De Chevrolet Epica heet niet overal zo. Van origine gaat het namelijk om de Daewoo Tosca. Dit model is ontworpen door het Zuid-Koreaanse Daewoo en wordt onder andere door Chevrolet verkocht via een eigen merknaam. De Daewoo Tosca is een mid-size auto die geproduceerd werd van 2006 tot 2015. Er zijn een hoop verwarrende situaties in de markt waar de Tosca wordt verkocht. Chevrolet verkoopt het model, maar ook Holden, die het model de Holden Epica noemt en in IJsland heet het model weer de Chevrolet Tosca… Voordat het te verwarrend wordt zal ik nog even iets vertellen over het specifieke model die gespoeld is bij Flushed.

Chevrolet Epica Automaatbak Spoelen
De Chevrolet Epica bij Flushed in Woerden

Gespoelde model

Het model waarvan de automaat is gespoeld was een Chevrolet Epica uit 2008. De motor onder dit model is een 2.5 DOHC motor met 6 cilinders en levert een vermogen van 156 pk. De automaat onder dit model is een GM 6T40 automaat, oftewel een 6-traps automaat van General Motors.

Chevrolet Automaatbak Spoelen
De achterkant van de Epica

De automaat is een cruciaal onderdeel van uw auto. Helaas kunnen er klachten ontstaan, dit is natuurlijk erg ongewenst. Het spoelen van uw automaatbak heeft als voordeel dat het risico op klachten drastisch wordt verkleind. Als u al klachten heeft kunt u deze ook uitstekend verhelpen door middel van een spoeling. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als een van deze klachten zich voordoet bij uw auto, dan adviseren wij u om zo snel mogelijk een spoeling te doen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Wanneer u uw automaat niet regelmatig laat spoelen, kunnen er ernstige klachten ontstaan. Hierdoor loopt u het risico dat er een revisie van de automaat plaats moet vinden, deze kosten zijn gemiddeld 2000 tot 7.500 euro. Voor een fractie van deze prijs kunnen wij uw automaat spoelen. Bij Flushed kost een spoeling gemiddeld: € 295,- inclusief BTW en filter.

Onderhoudsproces

Als er nog geen klachten plaatsvinden binnen de automaat, is een preventieve spoeling het beste onderhoudsproces. Met een spoeling verkleind u de kans op klachten binnen de automaat. Alle vervuilde deeltjes in de olie worden verwijderd, waardoor uw automaat vrijwel eindeloos meegaat.

Veel autodealers geven aan dat een verversing van de olie pas plaats hoeft te vinden na 150.000 tot 200.000 kilometer. Veel gespecialiseerde automonteurs geven echter aan, dat een verversing van de olie nodig is na 60.000 tot 80.000 kilometer. Dit komt aangezien de oliefabrikanten, aangeven dat de maximale vervangingstermijn voor hun ‘longlife’ automaatolie 90.000 kilometer is. Dit is dus het uiterste, daar komt bij dat er ook vervuiling en slijtage plaatsvindt tijdens het rijden, waardoor de automaat slechter presteert. Uiteindelijk moet de automaat vaak vervangen worden en dit is natuurlijk gunstig voor de dealer…

In dit filmpje kunt u de spoeling zien van de Chevrolet Epica

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

De kosten voor deze spoeling zijn inclusief olievervanging, zonder filtervervanging € 350,- inclusief.

U kunt gemakkelijk naar onze garage rijden, waarna u wordt ontvangen door de specialist die uw auto gaat spoelen. Onze klanten zijn enorm tevreden over het resultaat en de service. U kunt ervoor kiezen om mee te kijken tijdens de spoeling of om te verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding.

Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Chevrolet Epica Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines