Chevrolet Corvette Automaat Spoelen

1/07/2023

Chevrolet Corvette Automaat Spoelen 

Vandaag zullen we het spoelen van de automaat van deze Chevrolet Corvette bespreken. Deze indrukwekkende auto dateert uit 1984. Voor oudere modellen zoals deze Corvette is een spoeling enorm van belang om de auto zo lang mogelijk te laten kunnen rijden. In deze blog vindt u verder meer informatie over het spoelen waar wij bij Flushed gespecialiseerd in zijn, daarnaast vindt u andere interessante informatie over deze Chevrolet Corvette. 

Gespoelde Model 

Zoals al eerder benoemd dateert de Chevrolet Corvette die bij Flushed langskwam uit 1984. Hiermee behoort de auto toe aan de vierde generatie van de Corvette sports cars (C4). Het model was een directe opvolger van de C3 Corvette. De nieuwe generatie Corvette was een verandering in stijl voor het bedrijf met een compleet nieuw chassis en een strakker afgewerkt design. Onder de motorkap van de gespoelde auto ligt een flinke 5.8 L 8-cilinder benzinemotor. Dit brengt de motor tot een totaal vermogen van 183 kW (249 PK).  

De Corvette wordt aangedreven door een 4-traps automatische transmissie.    

 

Wat zijn de gevaren voor uw automaat? 

Bij het rijden ontstaat er hitte in de motor, deze hitte resulteert ook in een opwarming van de automaat. Door deze opwarming van de automaat verbrandt vervolgens de automatische transmissie olie. Als gevolg hiervan veranderd de viscositeit van de olie en hierbij gaat een deel van de prestaties van de olie verloren. De olie in de automaat speelt bij een natgeschakelde automaat juist een grote rol tijdens de schakelmomenten. Hierom is het van belang om de olie binnen de automaat met regelmaat te laten spoelen. Indien dit niet gebeurt zal uw automaat slechter functioneren en kunnen er ernstige klachten voortdoen. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u enige klachten herkent adviseren wij u om uw olie zo spoedig mogelijk te laten verversen. 

 

Veel voorkomende klachten automaat     
  • Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen     
  • Slippen tijdens de schakelmomenten      
  • Verhoogd toerental tijdens het schakelmoment      
  • Weigeren van de kickdown      
  • Noodloop van de automaat      
  • Overslaan van een versnelling      
  • Pendelend toerental     

Waarom Automaat Spoelen?     

Bij een spoeling wordt op een veel effectievere manier uw olie ververst. In vergelijking met een handmatige ingreep wordt met een spoeling ruim 3 keer zoveel olie vervangen. Bijkomend voordeel is ook dat uw automaat gereinigd wordt tijdens het spoelen, hierdoor wordt al het residu als vuil en slib binnen de automaat verwijderd. Daarnaast verwijderd een spoeling ook de ijzeren deeltjes die vrijgekomen zijn in uw automaat, hierdoor slijt de automaat niet.     

Wanneer is een goed moment voor een spoeling van de automaat? 

Bij Flushed adviseren wij u om de automaat iedere 60.000 tot 80.000 kilometers te laten spoelen. De meest kenmerkende oliefabrikanten die leveren aan automerken adviseren een maximaal vervangingstermijn van 90.000 kilometer. Echter is dit een uiterste. Wanneer er een regelmatige spoelbeurt wordt uitgevoerd zal dit ervoor zorgen dat ernstige klachten worden voorkomen, bij gebrek hieraan kunnen deze klachten namelijk resulteren complicaties waarbij revisie van de automaat de enige optie is.     

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.      

      

Deze spoeling kost inclusief olie, zonder filtervervanging en € 390,- inclusief btw.   

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines