Chevrolet Camaro Automaat Spoelen

3/12/2020

Chevrolet Camaro Automaat Spoelen

De bekende Chevrolet Camaro, een auto met een rijke geschiedenis, stijl en flink vermogen. Deze prachtig rode Camaro kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaat. De automaat werd gespoeld met 15.512 kilometers op de teller, dit is relatief vroeg voor een spoeling. De spoeling werd geadviseerd, aangezien de originele olie in de automaat niet goed was en te veel vocht aantrok als gevolg hiervan. Door middel van een spoeling hebben wij de originele olie kunnen vervangen door een nieuwe variant.

Chevrolet Camaro

De Chevrolet Camaro is een middelgrote auto geclassificeerd als een pony car, dit zijn betaalbare, compacte, gestileerde en sportieve auto’s. Deze benaming is ontstaan in de V.S. door de introductie van de Ford Mustang. Echter, zijn sommige versies van de Camaro geclassificeerd als muscle cars, door de hoge performance.

De verkoop van de Camaro startte op 29 september 1966 en werd daarmee een directe concurrent van de Ford Mustang. De Camaro maakte vier generaties mee tot en met 2002, waarna de productie stopte. De naam Camaro werd 7 jaar later herboren en de productie zette voort in een vijfde generatie, waarna in 2016 de zesde generatie ontstond. Deze productie is nog steeds aan de gang.

Voor de verkoop werd de naam Camaro bedacht. Chevrolet wilde een naam dat met de C begon, net zoals andere modellen zoals de Corvair, Chevelle en Corvette. De naam Camaro staat voor ‘comradeship’, wat kameraadschap betekend. Dit is waar de Camaro voor diende in de ogen van de bedenkers.

De Camaro heeft een rijke geschiedenis. In het racen werd deze auto in verschillende toernooien gebruikt en heeft heel veel prijzen op zijn naam staan. Naast zijn voorkomen in racen staat de Camaro ook bekend om zijn rol in de Transformer filmreeks. In deze reeks sciencefiction films zijn er zogeheten ‘transformers’ die transformeren in auto’s. Een van die ‘transformers’ (Bumblebee) veranderd in een gele Camaro.

Chevrolet Camaro Automaat Spoelen
De Chevrolet Camaro tijdens het spoelen van de automaat

Gespoelde model

Het model dat gespoeld is door Flushed was een 6e generatie Camaro uit 2016. Dit model komt met een flinke motor, namelijk een LS small-block motor van Chevrolet. Dit is een serie V8 motoren, de naam komt van de relatief kleine grootte van het motorblok. De motor onder dit model is een LT1 motor uit de generatie V LS-motoren (LS3). Deze 6.2 liter V8 benzine motor levert een flink vermogen van 461 pk. Hiermee haalt dit model de 100 km/h in 5.4 seconden.

De automaat van deze Chevrolet Camaro is een 6-traps automaat.

Camaro Automaat
De Chevrolet Camaro bij Flushed in Woerden

Door regelmatig spoelen kunnen klachten binnen de automaat worden voorkomen. Hieronder staat een lijstje met veel voorkomende klachten binnen de automaat, die vaak ontstaan door slecht onderhoud van de automaat.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Het belang van een automaat spoelen blijft vaak onopgemerkt, totdat er zich ernstige problemen voordoen. Klachten binnen de automaat kunnen vaak verholpen worden via een spoeling. Wanneer dit niet wordt gedaan, verergeren de klachten en is een revisie van de automaat vaak de enige oplossing, hier komt een hele hoge prijs bij kijken.

Preventieve spoeling

Een spoeling dient ook als een uitstekend onderhoudsproces. Tijdens het rijden raakt de automaat vervuild en beschadigd. Er komen allerlei ongewenste deeltjes vrij binnen de automaat die gaan slijten en de oliekwaliteit drastisch doen verminderen. Een spoeling ververst deze olie en reinigt de gehele automaat, zodat de automaat weer optimaal kan presteren. Wanneer dit regelmatig wordt gedaan kan een automaat vrijwel oneindig mee.

Tijdens de spoeling wordt alle olie binnen de automaat vervangen en wordt al het vuil en slib verwijderd. Dit gebeurd door middel van professionele spoelapparatuur bediend door een team van gespecialiseerde spoelers van Flushed.
Dit filmpje geeft een impressie van de spoeling:

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

De kosten voor deze spoeling zijn Inclusief olie, Exclusief filter € 350,- inclusief.

Bij een spoeling wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel, waarna de automaat van uw auto wordt gespoeld in ongeveer 30 tot 90 minuten. De oude olie wordt vervangen met hoogstaande olie die ons al jarenlang het allerbeste resultaat garandeert. Tijdens de spoeling kunt u comfortabel verblijven in onze wachtruimte met een WIFI-verbinding. Heeft u een vraag over het spoelen of wilt u een afspraak maken dan kan dat gemakkelijk hieronder!

Chevrolet Camaro Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?