Chevrolet Camaro Automaat Flushen

22/10/2023

Chevrolet Camaro Automaat Flushen 

In de blog van vandaag behandelen we het Flushen van de automaat van de Chevrolet Camaro bij Flushed. De Flush werd uitgevoerd bij onze vestiging in Schiedam. De Camaro kwam langs voor een gebruikelijke onderhoudsbeurt. Bij Flushed adviseren wij u om op een interval van 60.000 à 80.000 kilometer uw automaat te laten flushen. Hiermee weet u zeker dat u zodoende uw automaat in optimale staat behoudt. In deze blog vindt u verdere informatie over het spoelen/flushen waar wij bij Flushed gespecialiseerd in zijn. Verder vindt u extra informatie over deze brute Chevrolet Camaro.

Gespoelde Model 

De Camaro dateert uit 2017. Geproduceerd door het Amerikaanse Chevrolet, laat de Camaro de echte muscle car DNA naar boven komen. Uitgerust met een krachtige 2.0-liter benzine-motor met turbo, levert deze auto een indrukwekkend vermogen van 205 kW (279 pk). Hiermee zit de Camaro na 5,9 seconden op de 100 km/u en bedraagt de topsnelheid 240 km/u. 

De Chevrolet Camaro is uitgerust met een 8-traps automaat  

Gevaren automaat 

Wanneer u rijdt ontstaat er hitte in de motor, deze hitte zorgt ervoor dat uw automaat ook warm wordt. Het warm worden van uw automaat resulteert ook in de verbranding van de automatische transmissie olie. Deze verbranding zorgt ervoor dat de viscositeit van de olie veranderd en de olie mindert functioneert. De olie speelt bij een natgeschakelde automaat een grote rol tijdens het schakelen van uw auto. Daarom is het van belang om de olie binnen de automaat met regelmaat te laten flushen. Wanneer dit niet gebeurt zal uw automaat slechter functioneren en kunnen er ernstige klachten voortdoen. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u enige klachten herkent adviseren wij u om uw olie zo spoedig mogelijk te laten verversen. 

  

Veel voorkomende klachten automaat

Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen   

Slippen tijdens de schakelmomenten    

Verhoogd toerental tijdens het schakelmoment    

Weigeren van de kickdown    

Noodloop van de automaat   

Overslaan van een versnelling    

Pendelend toerental    

Waarom Automaat Flushen?   

Bij een flush wordt op een veel effectievere manier uw olie ververst. In vergelijking met een handmatige ingreep wordt met een spoeling ruim 3 keer zoveel olie vervangen. Bijkomend voordeel is ook dat uw automaat gereinigd wordt tijdens het spoelen, hierdoor wordt al het residu als vuil en slib binnen de automaat verwijderd. Daarnaast verwijderd een spoeling ook de ijzeren deeltjes die vrijgekomen zijn in uw automaat, hierdoor slijt de automaat niet.   

Wanneer Automaat Flushen?   

Bij Flushed adviseren wij u om de automaat iedere 60.000 tot 80.000 kilometers te laten flushen. De meest kenmerkende oliefabrikanten die leveren aan automerken adviseren een maximaal vervangingstermijn van 90.000 kilometer. Echter is dit een uiterste. Wanneer er een regelmatige spoelbeurt wordt uitgevoerd zal dit ervoor zorgen dat ernstige klachten worden voorkomen, bij gebrek hieraan kunnen deze klachten namelijk resulteren complicaties waarbij revisie van de automaat de enige optie is.   

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij flushen alle merken auto’s.       

Deze spoeling kost inclusief Olie, zonder filtervervanging € 350,- inclusief btw.

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.  

Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?