CarbonFlush BMW 535i

1/08/2023

CarbonFlush BMW 535i 

In de blog van vandaag behandelen we de eerste CarbonFlush uitgevoerd door Flushed. De CarbonFlush ookwel bekend als CarbonCleaning, werd uitgevoerd bij deze BMW 535. Bij binnenkomst had de BMW 168.406 kilometer op de teller staan. In deze blog zullen we dieper ingaan op het principe carbon cleaning. U zal in dit bericht lezen wat een carbon cleaning inhoudt. Waarom een CarbonFlush dient als een uitstekende manier van onderhoud aan de auto en wanneer een geschikt moment is voor een carbon onderhoudsbeurt aan uw auto.

 

Het model waarbij Flushed de CarbonCleaning heeft uitgevoerd

De BMW 535i die bij Flushed langskwam voor een CarbonFlush is een zesde generatie BMW 5-serie. Dit model werd geproduceerd vanaf 2010 tot 2017 en kende verschillende uitvoeringen. Zo werd het model uitgevoerd als sedan (F10), estate (F11) en fastback (F07). De BMW die bij Flushed langskwam is van de sedan uitvoering. Onder de motorkap van dit model bevindt zich een 3.0 L 6-cilinder benzine-motor.  

 

BMW 5 serie CarbonFlushen

Wat is een CarbonFlush en welk belang heeft deze onderhoudsbeurt?

Een CarbonFlush is een proces waarbij doormiddel van een machinale spoeling koolstof aanslag uit de verbrandingselementen van de motor worden verwijderd.

Tijdens het rijden vinden er allerlei verschillende processen plaats in de motor. De verbranding in de motor is hier een van. Op termijn zorgt deze verbranding echter voor een afstoot van koolstof aan de oppervlakten binnen in de motor. Deze ophoping zal kunnen zorgen voor een vermindering van de rijprestaties van uw auto. De ophoping kan veroorzaakt worden door onder andere: Een incomplete verbranding van de brandstof, Olie degradatie of door de hercirculatie van de uitlaatgassen.

 

Klachten die u kunt ervaren naar aanleiding van een ophoping van koolstof
 • Verminderde prestaties tijdens het rijden 
 • Hoger brandstof verbruik
 • Rokende uitlaat tijdens het rijden 
 • Schokkende motor 
 • Slijtage van motoronderdelen

 

Hoe gaat de CarbonFlush in zijn werking?

Bij Flushed maken wij gebruik van gespecialiseerde apparatuur voor de carbon cleaning. Hierbij wordt doormiddel van elektrolyse oxyhydrogen gevormd in de machine. Vervolgens wordt de HHO gemixed in de lucht inlaat met lucht en vervolgens met de brandstof bij elkaar gebracht. Wanneer dit mengsel tot verbranding wordt gebracht resulteert dit in een veel hogere temperatuur dan wanneer alleen de brandstof verbrand wordt. Hierdoor bindt de koolstof aan de moleculen van de oxyhydrogen. Waarna er Hydrocarbon en carbon monoxide uit de uitlaat komen. Dit resulteert in een gereinigde motor, waarbij de koolstof aanslag verwijderd zal zijn.

 

Voordelen van een CarbonFlush 
 • Zuiniger brandstof verbruik
 • Schonere Emissie 
 • Motor die soepeler loopt
 • Verbeterde werking van de automatische versnellingsbak
 • Stillere motor
 • Herstel van prestaties
 • Voorkomt mankementen aan de motor 

 

Wanneer is een juist moment om een CarbonFlush uit te voeren 

Wij hanteren u om op iedere 40.000 tot 50.000 kilometer uw auto te laten CarbonFlushen. Op dit interval van onderhoud wordt het beste resultaat behaald.

Overweegt u om een CarbonFlush uit te voeren, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is.  

 

Een CarbonFlush bij Flushed kost € 79 ,- inclusief BTW in combinatie met een Spoeling of Motorflush. Indien u een alleen een CarbonFlush laat uitvoeren kost dit  € 115 ,- inclusief BTW.

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines