Cadillac CTS Automaat Spoelen

18/10/2023

Cadillac CTS Automaat Spoelen

In de blog van vandaag behandelen we het spoelen van de automaat van de Cadillac CTS. Bij Flushed adviseren wij u om iedere 60.000 à 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen om zodoende deze in optimale staat te behouden. In deze blog vindt u verdere informatie over het spoelen waar wij bij Flushed gespecialiseerd in zijn en vindt u meer over de Cadillac CTS.  

Gespoelde Model

De door Flushed gespoelde Cadillac CTS is een model uit 2004. Deze CTS is uitgerust met een krachtige 6-cilinder 3.6-liter benzine-motor, goed voor een indrukwekkend vermogen van 189 kW (257 pk). Met een topsnelheid van 233 km/u en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 7 seconden, biedt de Cadillac CTS een opwindende rijervaring.

De transmissie die onder dit model te vinden is, betreft een 5-traps automaat, die zorgt voor soepel schakelen en rijden.

Gevaren automaat

Bij het rijden wordt er warmte gegenereerd in de motor, wat ook de automaat beïnvloedt. Deze hitte kan leiden tot de verbranding van de automatische transmissie olie, wat de viscositeit ervan verandert en de prestaties van de automaat negatief beïnvloedt. De transmissieolie speelt een cruciale rol in het soepel schakelen van uw auto. Daarom is het van groot belang om de olie regelmatig te laten spoelen.

Veel Voorkomende Klachten:

– Bonken tijdens het schakelen
– Slippen tijdens het schakelen
– Verhoogd toerental tijdens het schakelen
– Weigeren van de kickdown
– Noodloop van de automaat
– Overslaan van een versnelling
– Pendelend toerental

Waarom Automaat Spoelen?

Automaatspoelen is aanzienlijk effectiever dan handmatig olie verversen. Tijdens een spoeling wordt ruim 3 keer zoveel olie vervangen. Bovendien reinigt een spoeling de automaat, verwijdert vuil en slib en elimineert ijzerdeeltjes die vrijkomen in de transmissie, waardoor slijtage wordt voorkomen.

Wanneer Automaat Spoelen?

Bij onze garage adviseren wij om de automaat van uw Cadillac CTS iedere 60.000 tot 80.000 kilometers te laten spoelen. Hoewel de meeste oliefabrikanten een maximale vervangingstermijn van 90.000 kilometer hanteren, is regelmatig spoelen essentieel om ernstige problemen en complicaties te voorkomen. Gebrek aan spoelen kan resulteren in dure revisies van de automaat.

Overweegt u om de automaat van uw Cadillac CTS te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij bieden een gratis consult of u kunt een gratis proefrit maken om te bepalen wat de beste oplossing is. Onze experts zijn gespecialiseerd in het spoelen van automaten voor alle automerken.

Deze spoeling kost inclusief olie, exclusief filtervervanging € 325,- inclusief btw.

Wanneer u een afspraak heeft gemaakt, brengt u uw auto naar onze garage. Daar wordt u verwelkomd door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto professioneel gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of ontspannen in onze comfortabele wachtruimte met wifi. Na de spoeling rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Dat kan eenvoudig hieronder!

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines