BMW Z4 Automaat Spoelen

16/11/2020

BMW Z4 Automaat Spoelen

De BMW Z4 is de tweede generatie van de BMW Z4 roadsters met twee deuren. Het model is de E89 en is het vierde model uit de BMW Z Series. Deze BMW Z4 kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaat. De automaat had last van een lichte schok, maar de spoeling was vooral met een preventief doeleind. Deze preventieve spoelingen zijn erg handig om problemen in de toekomst te voorkomen. Hieronder kunt u een foto en een filmpje zien van de BMW Z4 tijdens te spoeling.

Z-serie

De Z serie bestaat uit roadsters waarbij de Z staat voor zukunft (toekomst). De BMW Z4 is de allereerste BMW die volledig is ontworpen door twee vrouwelijke ontwerpers. De eerste generatie van deze roadster ging in 2002 in productie en momenteel zit de BMW Z4 in zijn 3e generatie. De Z4 is de bekendste roadster uit de BMW Z-serie.

Gespoelde model

Deze BMW Z4 is gebouwd in 2009. Dit houd in dat deze BMW Z4 tot de tweede generatie Z4 behoord: de BMW E89. Het model is een sDrive35i, dit is er één uit zeven modellen. De sDrive30i heeft een 3.0 liter N54 motor. Dit is een 6-cilinder motor met twee turbochargers. In de huidige samenstelling levert deze BMW Z4 een vermogen van 302 pk.

De automaat onder deze BMW is de 7-traps dual-clutch van Magna PT, dat tot 2018 bekend stond als Getrag, is de grootste leverancier van automaten voor passagiers-auto’s en commerciële voertuigen. Dual-Clutch Transmission (DCT) is een type automaat die gebruik maakt van twee verschillende koppeling voor de even en oneven schakelingen.

De automaat is gespoeld met 127.381 kilometers op de teller. Hieronder staat een lijst met vaak voorkomende klachten bij een DCT. Bij het voorkomen van deze klachten adviseren wij een spoeling.

BMW Z4 Automaat Spoelen

De BMW Z4, bij Flushed in Woerden

Door regelmatig spoelen kunnen klachten worden voorkomen. Hieronder staat een lijstje met veel voorkomende klachten binnen de automaat, die vaak ontstaan door slecht onderhoud van de automaat.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Het belang van een automaat spoelen blijft vaak onopgemerkt, totdat er zich ernstige problemen voordoen. Klachten binnen de automaat kunnen vaak verholpen worden via een spoeling. Wanneer dit niet wordt gedaan, verergeren de klachten en is vaak een revisie van de automaat de enige oplossing, hier komt een hele hoge prijs bij kijken.

Preventieve spoeling

Een spoeling dient ook als een uitstekend onderhoudsproces. Tijdens het rijden raakt de automaat vervuild en beschadigd. Er komen allerlei ongewenste deeltjes vrij binnen de automaat die gaan slijten en de oliekwaliteit drastisch doen verminderen. Een spoeling ververst deze olie en reinigt de gehele automaat, zodat de automaat weer optimaal kan presteren. Wanneer dit regelmatig wordt gedaan kan een automaat vrijwel oneindig mee.

Tijdens  de spoeling wordt alle olie binnen de automaat vervangen en wordt al het vuil en slib verwijderd. Dit gebeurd door middel van professionele spoelapparatuur bediend door een team van gespecialiseerde spoelers van Flushed.
Dit filmpje geeft een impressie van de spoeling:

Deze spoeling kost inclusief goedgekeurde Olie, toevoegingen, dubbele filterwissel en de btw € 495,-

Flushed is de perfecte keuze voor het spoelen van uw automaat. Als u een vraag wil stellen over het spoelen of direct een afspraak wil maken dan kan dat gemakkelijk hieronder.

BMW Z4 Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?