BMW Z4 Automaat Spoelen

23/05/2023

BMW Z4 Automaat Spoelen 

In deze blog behandelen we het spoelen van de automaat van deze BMW Z4 door Flushed.  Bij Flushed raden wij u aan om iedere 60.000 à 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen. Bij hoge kilometerstanden kunnen zich namelijk mankementen voortdoen in de automaat. Een spoeling is een goede manier van onderhoud voor uw automaat. Zo blijft uw auto in optimale staat. In dit bericht kunt u verder meer informatie terugvinden over het spoelen van automaten waar wij bij Flushed bekend om staan. Daarnaast kunt u meer informatie vinden over deze interessante BMW Z4. 

Gespoelde Model 

Deze BMW die langskwam voor een spoeling van de automaat behoort toe aan de Z-series van het Duitse autoconcern. Dit is een serie van roadsters. De Z4 zoals we hem hedendaags kende maakte zijn debuut in 2003. Het model dat bij Flushed langskwam voor een spoeling dateert uit 2011, hiermee behoort dit model toe aan de tweede generatie van de Z4. Onder de motorkap heeft de Z4 een 3.0L 6-cilinder benzine-motor liggen. Dit brengt het model tot een vermogen van 250 kW (340 PK). Hiermee zit de BMW na 4,8 seconden op de 100 km/h. De topsnelheid bedraagt 250 km/h. 

De automaat onder dit model is de ZF 8HP geproduceerd door ZF.  

Gevaren automaat   

Warmte is de grootste vijand van een automatisch geschakelde auto. Tijdens het rijden komt er hitte vrij. Hierdoor warmt de automaat op en verbrandt de automatische transmissie olie. De viscositeit van de olie verandert, hierdoor verliest de olie een deel van haar functies. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen. Als dit niet gebeurt zal de automaat slechter gaan presteren en kunnen zich ernstige mankementen voortdoen. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten dan adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.   

Veel voorkomende klachten   

Bonken tijdens op- en terugschakelen   

Slippen tijdens schakelmomenten   

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten   

Weigering van de kickdown   

Noodloop van de automaat   

Overslaan van een versnelling   

Pendelend toerental   

Waarom is het van belang uw automaat te laten spoelen?   

Het grootste voordeel van het spoelen is dat het veruit de meest effectieve manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijk tot een handmatige ingreep. Daarnaast reinigt u uw automaatbak ook met een spoeling, hiermee wordt al het vuil en slib in de automaat verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald. Dit weerhoudt de automaat van slijtage.       

Wanneer is een goed moment om uw automaat te spoelen?      

Wij adviseren u om de automaat van uw auto om de 60.0000 a 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie fabriceren geven een maximaal vervangingstermijn aan van 90.000 kilometer, maar dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waarbij revisie de enige optie is.      

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.       

Deze Spoeling kost inclusief, Olie, filter vervanging € 450,- incl. Btw.       

Als u uw afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie. Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!   

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?