BMW X5M Automaat Spoelen

21/03/2023

BMW X5M Automaat Spoelen 

In de blog van vandaag behandelen we het spoelen van de automaat van deze BMW X5M door Flushed. Het spoelen van deze BMW vond plaats bij onze vestiging in Woerden. Bij binnenkomst had de BMW 113.640 kilometer op de teller. Bij hoge kilometerstanden zonder onderhoud kunnen zich grote complicaties voortdoen aan de automaat. Doormiddel van een flush van de automaat worden grote mankementen voorkomen en kleine mankementen verholpen. Wanneer u er zeker van wilt zijn dat er geen verdere klachten ontstaan dan adviseren wij u bij Flushed om iedere 60.000 à 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen. In deze blog leest u verder meer over deze brute BMW en vindt u meer informatie over het belang van spoelen. 

Gespoelde Model 

De gespoelde BMW is een BMW X5 met het welbekende M pakket van BMW. Het model dateert uit 2017 en behoort hiermee toe aan de derde generatie van de X5. Deze series van SUV’s maakte zijn debuut in 1999 met de eerste generatie van de X5. Eerst werd de X5 als een SAV (Sports Activity Vehicle) geadverteerd door BMW. Hiermee wilde het bedrijf laten kenmerken hoe goed de X5 zijn prestaties waren op de weg, ondanks het formaat van de wagen. Onder de motorkap van het model vinden we een 8-cilinder benzine-motor met twee turbo’s. Dit alles geeft de BMW een vermogen van 575 pk (423 kW). Hiermee zit de BMW ondanks zijn formaat na 4.2 seconden al op de 100 km/h. 

De automaat die we onder dit model terugvinden is een 8-traps automaat van ZF. 

BMW X5 bij Flushed voor het spoelen van de automaat

Gevaren automaat  

Warmte is de grootste vijand van een automatisch geschakelde auto. Tijdens het rijden komt er hitte vrij. Hierdoor warmt de automaat op en verbrandt de automatische transmissie olie. De viscositeit van de olie verandert, hierdoor verliest de olie een deel van haar functies. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen. Als dit niet gebeurt zal de automaat slechter gaan presteren en kunnen zich ernstige mankementen voortdoen. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten dan adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.  

Veel voorkomende klachten  

Bonken tijdens op- en terugschakelen  

Slippen tijdens schakelmomenten  

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten  

Weigering van de kickdown  

Noodloop van de automaat  

Overslaan van een versnelling  

Pendelend toerental 

Waarom is het van belang uw automaat te laten spoelen?  

Het grootste voordeel van het spoelen is dat het veruit de meest effectieve manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijk tot een handmatige ingreep. Daarnaast reinigt u uw automaatbak ook met een spoeling, hiermee wordt al het vuil en slib in de automaat verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald. Dit weerhoudt de automaat van slijtage.      

Wanneer is een goed moment om uw automaat te spoelen?     

Wij adviseren u om de automaat van uw auto om de 60.0000 a 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie fabriceren geven een maximaal vervangingstermijn aan van 90.000 kilometer, maar dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waarbij revisie de enige optie is.     

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.      

Deze Spoeling kost inclusief olie, filterwissel en de btw € 450,-       

Als u uw afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie. Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?