BMW X5 XDRIVE 40E Automaat Spoelen

BMW X5 XDRIVE 40E Automaat Spoelen.


Deze schitterende BMW X5 XDRIVE 40E levert in de huidige samenstelling meer dan 313PK. De elektromotor is verantwoordelijk voor 113pk.
De elektromotor is verwerkt in de 8 traps automaat van ZF. Het is dan ook niet gek dat de automaat olie sneller slijt dan normaal.
Wij adviseren dan ook auto’s met een hybride systeem tussen de 50.000 en 80.000km te voorzien van nieuwe automaatbak olie. De 8 traps automaat van ZF die onder deze BMW X5 XDRIVE 40E ligt vind je terug onder diverse modellen van zowel Bmw en Audi. Maar ook bijvoorbeeld Jaguar gebruikt dit type automaat.

Bij deze Bmw F15 geven ze aan dat de olie longlife is ofwel je hoeft hem niet te vervangen. Wat gek is aangezien de maker van de automaat ZF adviseert 60.000 tot 80.000 KM te hanteren voor een olie wissel. Bij een wissel vervang je gemiddeld zo’n 5 liter van een systeem waar rond de 9 liter inzit. Via onze spoelmethode vervangen wij meer dan 95% van de oude olie.

Overweegt u om de Bmw automaat te spoelen maar twijfelt u of het nodig is of het uw specifieke klacht oplost? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit hierbij adviseren.
Na een proefrit met deze BMW X5 XDRIVE 40E was het tijd voor de spoeling.

De cijfers op een rijtje.

  • BMW X5 XDRIVE 40E uit 2015.
  • Klachten na een testrit, Bij koude motor wat onrustig in de lage versnelling.
  • kilometerstand 142.683km
  • Gehele spoeling met reiniger, olie en filter wissel.
  • Totale tijd spoeling 1.5 uur

Een impressie het spoelen.

BMW X5 XDRIVE 40E Automaat Spoelen

Standaard vervangen wij bij de 8 traps automaat van ZF het filter.
Na de spoeling is de automaat directer en schakeld weer naadloos op. Onze ervaring is dat deze automaat na een spoeling ook beter reageert bij een koude motor en bij het afremmen naar bijvoorbeeld een stoplicht.

Deze spoeling kost inclusief olie, toevoegingen, origineel filter en de btw € 495,-euro

Wilt u ook uw BMW X5 XDRIVE 40E Automaat bij ons laten spoelen, of wilt u de prijs met een van onze universele oliën weten? Vul onderstaand contactformulier in.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Kenteken van de auto (verplicht)

Uw bericht


BMW X5 XDRIVE 40E Automaat Spoelen.

Online afspraak maken.

Wilt u meer weten over de 8 traps automaat van ZF. ook wel 8hp genoemd kijk dan op de website van Wikipedia. https://en.wikipedia.org/wiki/ZF_8HP_transmission