BMW X4 Automaat Spoelen

28/02/2023

BMW X4 Automaat Spoelen 

In de blog van vandaag behandelen we het spoelen van de automaat van deze BMW X4. Bij binnenkomst had de BMW een kilometerstand van 131.251 km. Dit is een kilometerstand waarbij een spoeling uw automaat zeker van dienst kan zijn. Op hogere kilometerstanden kunnen zich namelijk grote problemen voortdoen aan de automaat. Een spoeling is de perfecte manier om uw automaatbak te onderhouden. De kans op grote problemen wordt met een spoeling geminimaliseerd en een spoeling verhelpt uw automaat van kleinere problemen. Daarnaast zorgt een spoeling er ook voor dat de automaat gereinigd wordt. Bij Flushed adviseren wij u om iedere 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen, zodat u er zeker van kan zijn dat er geen verdere klachten ontstaan. In deze blog vindt u verdere informatie over het spoelen van uw automaat, daarnaast zullen we dieper ingaan op de specificaties van deze BMW X4. 

 

Gespoelde Model 

De BMW X4 waarvan de automaat door Flushed is gespoeld dateert uit 2016. De X4 behoort toe aan een series van SUV’s geproduceerd door het Duitse BMW. De BMW X4 staat bekend als een compacte luxe SUV. Het model behoort toe aan de eerste generatie van de X4, deze werd geïntroduceerd in 2014 op de New York motorshow. De X4 wordt beschouwd als een coupé versie van de X3, voornamelijk vanwege de nettere afgewerkte body heeft de X4 een sportievere uitstraling dan de X3. Onder de motorkap bevindt zich een 6-cilinder dieselmotor met turbo, deze levert een vermogen van 230 kW (313pk). Hiermee zit de BMW in 5.2 s op de 100km/h en bedraagt de topsnelheid 250 km/h. 

De BMW X4 wordt aangedreven door een 8-traps ZF 8HP automaat. 

BMW X4 tijdens de spoeling aan de spoelapparatuur van Flushed

Gevaren automaat 

Warmte is de grootste vijand van een automatisch geschakelde auto. Tijdens het rijden komt er hitte vrij. Hierdoor warmt de automaat op en verbrandt de automatische transmissie olie. De viscositeit van de olie verandert, hierdoor verliest de olie een deel van haar functies. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen. Als dit niet gebeurt zal de automaat slechter gaan presteren en kunnen zich ernstige mankementen voortdoen. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten dan adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen. 

Veel voorkomende klachten 

Bonken tijdens op- en terugschakelen 

Slippen tijdens schakelmomenten 

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten 

Weigering van de kickdown 

Noodloop van de automaat 

Overslaan van een versnelling 

Pendelend toerental 

BMW X4 Automaat Spoelen back

Waarom is het van belang uw automaat te laten spoelen? 

Het grootste voordeel van het spoelen is dat het veruit de meest effectieve manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijk tot een handmatige ingreep. Daarnaast reinigt u uw automaatbak ook met een spoeling, hiermee wordt al het vuil en slib in de automaat verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald. Dit weerhoudt de automaat van slijtage.     

Wanneer is een goed moment om uw automaat te spoelen?    

Wij adviseren u om de automaat van uw auto om de 60.000 a 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie fabriceren geven een maximaal vervangingstermijn aan van 90.000 kilometer, maar dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteen. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waarbij revisie de enige optie is.    

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.     

Deze Spoeling kost inclusief, Olie, inclusief filter vervanging € 450,- incl. Btw     

Als u uw afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie. Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines