BMW X2 Automaatbak Spoelen

21/02/2022

BMW X2 Automaatbak Spoelen

Vandaag bespreek ik de BMW X2, een sub compacte cross-over SUV die naar Flushed kwam voor het spoelen van de automaatbak. De X2 wordt gezien als het sportievere, maar minder praktische alternatief van de X1 en wordt geproduceerd sinds 2017. De spoeling van de 8-traps automaat is goed verlopen en hierdoor kan de automaat weer wat extra kilometers mee. Lees verder voor foto’s en een filmpje.

Wanneer BMW X2 Spoelen?

Gelukkig krijgt automaat rijdend Nederland steeds meer kennis over de voordelen van het automaat spoelen. Toch blijft de vraag, wanneer dient mijn automaat gespoeld te worden, vaak onbeantwoord. Deze BMW X2 is gespoeld toen de kilometerstand 62.749 km bedroeg. Dit is een uitstekend aantal voor een eerste spoeling. Voor de reguliere modellen met gemiddeld vermogen adviseren wij een spoelingsinterval van de eerste 60.000 kilometer en daarna elke 80.000 kilometer. Zo blijft de olie in de automaat vers en de bak schoon. Voor de relatief sportievere modellen adviseren wij om de automaat elke 60.000 kilometer te laten spoelen. Wij bedoelen hier de modellen met een vermogen van meer dan 350pk.

BMW X2 Automaat Spoelen

Gespoelde model

Het model dat wij gespoeld hebben was een BMW X2 uit 2018 met Xdrive. De motor onder dit model was een 2.0L B48 motor. Dit is een turbocharged inline-4 motor die in de huidige samenstelling een vermogen levert van 192pk. De X2 heeft een aantal modellen, waarvan de zwaarste de M35i is (302pk). De automaat was zoals eerder benoemd een 8-traps automaat. Deze is geproduceerd door Aisin, een van de grootste automaatfabrikanten ter wereld. Deze automaten zijn erg populair en te vinden onder een tal van grote merken.

BMW automaat spoelen

Waarom automaat spoelen?

Tijdens het rijden komt de automaat onder hoge druk te staan, hierdoor ontstaat er veel warmte. De automatische transmissie olie is een cruciale substantie dat verschillende functies binnen de automaat vervuld. De warmte in de automaat zorgt er voor dat deze olie geleidelijk verbrand. Naarmate de olie steeds meer verbrand, neemt de werking ook af. De gevolgen hiervan zijn dat uw automaat minder soepeler schakelt en er kunnen klachten ontstaan. Het is daarom van essentieel belang om ervoor te zorgen dat de olie in uw automaat werkzaam blijft. Experts adviseren om elke 80.000 kilometer de automatische transmissie olie te verversen. Dit meest efficiënte manier hiervoor is het spoelen van de automaat.
Andere schadelijke processen zijn: vervuiling en slijtage. Vuile deeltjes kunnen binnendringen tijdens het rijden, deze komen in de olie terecht of vestigen zich tegen onderdelen van de automaat. Het vuil kan reageren met de olie of andere stoffen en dit is slecht voor de automaat. Slijtage komt tot stand door het metaal binnen de automaat, dit kan loskomen en vervolgens de automaatbak slijten. Hiermee bestaat het risico dat onderdelen beschadigd raken naarmate er meer metaal loskomt. Door deze twee processen is het van belang om dit vuil en metaal regelmatig te verwijderen. Dit kan ook via een spoeling van de automaat, aangezien de machine speciaal reinigingsmiddel door de bak kan spoelen.

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult adviseren wat voor u de beste oplossing is. Een afspraak maken doet u door hier te klikken.
Wij hopen u snel te zien in een van onze vestigingen: Flushed Woerden of Flushed Brummen en als u nog vragen heeft kunt een mail sturen of een belletje geven. Contactgegevens staan bovenaan de site.

 

Deze spoeling kost inclusief olie, toevoegingen en de BTW € 350,-

BMW X2 Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines