BMW X1 Automaatbak Spoelen

3/05/2021

BMW X1 Automaatbak Spoelen

Kort geleden kwam er een prachtige BMW X1 naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. Het was een model uit 2015 en had ten tijde van de spoeling 151.484 kilometers op de teller. Zoals altijd verliep de spoeling uitstekend en kon de bestuurder direct verschil merken in de manier waarop de automaat schakelde. Het schakelen ging namelijk een stuk soepeler.

Bij kilometer aantallen rond de 150.000 krijgen wij vaak klanten die klachten ervaren. Dit komt doordat er na dit aantal gereden kilometers een hoop schade is toegebracht aan de automaat. Veel van deze schade kan door middel van een spoeling opgelost worden, maar een deel is blijvend. Daarom adviseren wij om de automaat na de eerste 60.000 kilometer en daarna elke 80.000 kilometer te spoelen. Hierdoor kan de automaat heel lang mee. Verder in de blog leest u meer over wat spoelen inhoud.

BMW X1

De BMW X1 is een reeks van sub compacte SUV’s. De productie loopt sinds 2009 en startte met een eerste generatie X1 die was gebaseerd op de E90 3 serie van BMW. Dit was toen der tijd de kleinste SUV van de gehele BMW lineup. Het model dat naar Flushed kwam was een tweede generatie X1 en deze was weer ontworpen met een UKL platform, hetzelfde platform als de BMW 2 serie Active Tourer en de Mini Countryman. Momenteel is de X1, ondanks de naam, niet meer de kleinste SUV. Dat is namelijk gek gezien de BMW X2.

BMW X1 Automaatbak Spoelen
De BMW X1 bij Flushed in Woerden

Gespoelde model

Het model dat naar Flushed kwam was dus een BMW X1 uit 2015, oftewel de F48. Deze generatie bestaat uit benzine en dieselmodellen. In dit geval was het een sDrive20d, waarin de d aangeeft dat het gaat om een diesel model. In deze uitvoering ligt een BMW B47 motor, dit zijn 4-cilinder met directe brandstof injectie. De 2.0 liter motor levert een vermogen van 150pk.

De automaat onder dit model was een 8-traps automaat van Aisin. Dit zijn veel voorkomende automaten onder de nieuwere modellen van veel verschillende automerken. Wij hebben veel ervaring met het spoelen van deze automaatbak.

BMW Automaatbak Spoelen
Het interieur van de BMW X1

Wat is automaat spoelen?

Het spoelen van de automaat is een onderhoudsproces dat wordt uitgevoerd door een machine. Deze speciale machine wordt gekoppeld aan de automaat, waardoor er onder andere de olie binnen de automaat ververst kan worden. Deze oude olie is vervuild en verbrand, dus daarom is het van belang om deze om de zoveel tijd te vervangen. Daarnaast worden alle vuile deeltjes en beschadigende ijzerresten uit de automaatbak verwijderd. Hierdoor kan de automaat weer ultiem presteren.

Wanneer er niet regelmatig onderhoud wordt verricht aan de automaat, kunnen er klachten ontstaan. Hieronder staat een lijstje met veel voorkomende klachten. Wanneer u merkt dat een van deze klachten voorkomen bij uw auto, adviseren wij u om een spoeling te laten doen. Een spoeling van de automaat is namelijk de beste vorm van onderhoud voor de automaat.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Een automaat is een cruciaal onderdeel binnen uw auto. Daarom is het extra belangrijk om deze goed te onderhouden. Veel bestuurders hebben hun automaat nog nooit gespoeld, aangezien zij ervan overtuigd zijn dat dit niet nodig is. Uiteindelijk leidt dit tot een automaat die niet goed functioneert of zelfs kapot gaat. Een revisie van de automaat kost gemiddeld 2000 – 7500 euro, dit risico kan voorkomen worden door een simpele spoeling van de automaat.

Spoelen als onderhoudsproces

Om de zoveel tijd moet de olie binnen de automaatbak ververst worden. Tijdens het rijden verbrand de olie, daarnaast vindt er ook veel vervuiling plaatst in de automaat. Wanneer de automaat om de 60.000 à 80.000 kilometer wordt gespoeld, kan hij volgens experts vrijwel eindeloos mee.

In dit filmpje kunt u de spoeling zien van de BMW X1

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.

De kosten van deze spoeling zijn vanaf € 350,- inclusief olie, spoeling en de btw

Een spoeling duurt gemiddelde 30 tot 90 minuten. Tijdens het spoelen kunt u kijken hoe uw auto wordt gespoeld door een van onze specialisten. U kunt er ook voor kiezen om te verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

BMW X1 Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines