BMW M550i Automaat Spoelen

16/11/2022

BMW M550i Automaat Spoelen

In deze blog behandelen we het spoelen van de BMW M550i Automaat. De BMW M550 kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaat. Het model had 83.338 kilometers op de teller, dit is een uitstekend moment voor een eerste spoeling van de automaatbak. Wij van Flushed adviseren u om uw automaat rond de 60.0000 tot 80.000 kilometer te spoelen. Dit is van groot belang om zo oneffenheden binnen uw automaat recht te zetten en klachten binnen uw automaat te voorkomen, zodat uw automaat zo lang mogelijk meegaat. In deze blog leest u meer over de spoeling van de BMW M550i en het belang van deze service aan de automaatbak. 

Gespoelde Model

De BMW 5-serie is een van de vele series die BMW produceert. De serie bestaat uit luxueuze sedans en touring modellen. De BMW M550i is geproduceerd in twee stijlen: Sedan (G30) en als Touring (G31). Het model dat door Flushed gespoeld is, is een BMW M550i. Dit model is ook uitgerust met het M-performance pakket van BMW. De motor onder dit model is een 4.4 Liter Twin Turbo 8 cilinder, dit zorgt ervoor dat de BMW M550i goed is voor 456 pK (340 kW) en zit het model in 3.8 seconde op 100 kilometer per uur. 

De gespoelde automaat van deze BMW M550i is een ZF 8-traps automaat. 

BMW 550i Spoelen Automaatbak

Gevaren automaat

Wanneer u rijdt ontstaat er hitte in de motor, deze hitte zorgt ervoor dat uw automaat ook warm wordt. Het warm worden van uw automaat resulteert ook in de verbranding van de automatische transmissie olie. Deze verbranding zorgt ervoor dat de viscositeit van de olie veranderd en de olie mindert functioneert. De olie speelt bij een natgeschakelde automaat een grote rol tijdens het schakelen van uw auto. Daarom is het van belang om de olie binnen de automaat met regelmaat te laten spoelen. Wanneer dit niet gebeurt zal uw automaat slechter functioneren en kunnen er ernstige klachten voortdoen. Hieronder vind u een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u enige klachten herkent adviseren wij u om uw olie zo spoedig mogelijk te laten verversen.

Veel voorkomende klachten automaat

Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen

Slippen tijdens de schakelmomenten 

Verhoogd toerental tijdens het schakelmoment 

Weigeren van de kickdown 

Noodloop van de automaat 

Overslaan van een versnelling 

Pendelend toerental 

BMW M550i achterkant

Waarom Automaat Spoelen?

Bij een spoeling wordt op een veel effectievere manier uw olie ververst. In vergelijking met een handmatige ingreep wordt met een spoeling ruim 3 keer zoveel olie vervangen. Bijkomend voordeel is ook dat uw automaat gereinigd wordt tijdens het spoelen, hierdoor wordt al het residu als vuil en slib binnen de automaat verwijderd. Daarnaast verwijderd een spoeling ook de ijzeren deeltjes die vrijgekomen zijn in uw automaat, hierdoor slijt de automaat niet.

Wanneer Automaat Spoelen?

Bij Flushed adviseren wij u om de automaat iedere 60.000 tot 80.000 kilometers te laten spoelen. De meest kenmerkende oliefabrikanten die leveren aan automerken adviseren een maximaal vervangingstermijn van 90.000 kilometer. Echter is dit een uiterste. Wanneer er een regelmatige spoelbeurt wordt uitgevoerd zal dit ervoor zorgen dat ernstige klachten worden voorkomen, bij gebrek hieraan kunnen deze klachten namelijk resulteren complicaties waarbij revisie van de automaat de enige optie is.

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s. 

 

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoeging en de btw € 450,-

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines