BMW Alpina Automaatbak Spoelen

23/11/2022

BMW Alpina B5 BiTurbo Automaatbak Spoelen

Deze BMW Alpina B5 BiTurbo is een zeer speciale uitvoering van de BMW B5. Deze BMW is namelijk mede ontworpen door de autofabrikant Alpina. De BMW Alpina kwam naar flushed voor het spoelen van de automaatbak. Deze BMW kwam bij Flushed met een kilometerstand van 209.621 km, dit is een kilometerstand waarbij er zich grote complicaties binnen de automaat kunnen voortdoen. Om dit tegen te gaan is het van belang uw automaatbak te spoelen. Daarom adviseren wij bij Flushed u om iedere 60.000 a 80.000 kilometer uw automaat te spoelen, zodat de automaat in de meest optimale staat blijft en u uw rijplezier behoudt. In deze blog vindt u verdere informatie over het belang van het spoelen van uw automaat en meer informatie over het spoelen van de automaatbak van de BMW Alpina. 

 

Alpina

Alpina is een bedrijf dat specialist is op het gebied van productie van High Performance uitvoeringen van BMW’s. De productie van deze wagens gebeurt doormiddel van een hechte samenwerking tussen BMW en Alpina en beide bedrijven werken nauw samen in de productielijn voor deze exclusieve uitvoeringen. 

 

Gespoelde model

Deze BMW ALPINA B5 BITURBO komt uit 2011. De BMW heeft onder de motorkap een V8 liggen met twee turbo’s die parallel liggen aan het blok. Dit zorgt ervoor dat dit model goed is voor 507 pk (373kW). De 8 cilinder is gekoppeld aan een ZF-8traps automaat. Deze automaat is frequent te vinden in moderne modellen van allerlei verscheidene automerken, waaronder: Bentley, Aston Martin, Lamborghini en Maserati. 

 

BMW Alpina B5 BiTurbo Automaatbak Spoelen

Warmte is de grootste vijand van de automaat. Tijdens het rijden komt er hitte vrij waardoor de automaat warm wordt en de automatische transmissie olie verbrandt. De viscositeit van de olie verandert vervolgens waardoor de olie haar functies verliest. Bij elke nat geschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus enorm van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen, aangezien enerzijds uw automaat slechter gaat functioneren en anderzijds er ernstige klachten kunnen ontstaan. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.  

 

Veel voorkomende klachten automaat

Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen  

Slippen tijdens de schakelmomenten  

Verhoogd toerental tijdens het schakelmoment  

Weigeren van de kickdown  

Noodloop van de automaat  

Overslaan van een versnelling  

Pendelend toerental  

 

  BMW Alpina B5 BiTurbo Automaatbak Spoelen

Waarom Automaat Spoelen?

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met handmatig olie te vervangen. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat niet slijt.  

 Wanneer Automaat Spoelen?

Wij adviseren u om de automaat van uw automaat om de 60.000 à 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 100.000 kilometer is. Dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor een revisie van de automaat vaak de enige optie is. Wees dit voor! 

 

 

 Overweegt u om uw automaatbak te spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s. 

 

Deze spoeling kost inclusief olie, filter vervangen en de btw € 450,–

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines