BMW 750LD Automaat Spoelen

21/11/2020

BMW 750LD Automaat Spoelen

De BMW 750 LD is een luxe sedan uit BMW 7 serie. Deze BMW 750 LD kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaat. De automaat is gespoeld met 64.922 kilometers op de teller. Dit kilometeraantal valt uitstekend binnen het spoelingsinterval waar experts het over eens zijn. Hiermee bedoel ik dat experts van mening zijn dat een automaat tussen de eerste 60 à 80.000 gespoeld moet worden. Op deze manier kan het onstaan van klachten binnen de automaat worden voorkomen. Tijdens het spoelen wordt alle oude olie vervangen door nieuwe verse olie en wordt de automaat volledig gereinigd. Hierdoor kan de automaat weer op zijn best presteren. Verder in de blog leest u meer over het belang van preventief spoelen.

BMW 7-serie

De BMW 7-serie bestaat uit luxe sedans. Deze sedans worden geproduceerd sinds 1977 en bestaan uit meerdere generaties. Momenteel zit de 7-serie in zijn 6e generatie. BMW geeft elk model binnen een generatie een aparte code, de 6e generatie bestaat uit de modellen G11 en G12. G11 staat voor de normale versie en G12 staat voor de versie van auto’s binnen de 6e generatie 7-serie met long-wheelbase; deze versies hebben een grotere wielafstand.

Gespoelde model

Het gespoelde model was een BMW 750 LD uit 2018. Het model behoord tot de 6e generatie BMW 7-serie. De 750 LD valt onder de G12-modellen, de L is een afkorting voor long-wheelbase, de 750 LD heeft dus een grotere wielafstand dan het standaardmodel. De D staat voor diesel.

De motor onder de BMW 750 LD uit 2018 is een B57, een turbo-dieselmotor met 6 cilinders in lijn. Deze motor wordt geproduceerd door BMW zelf. De B57 levert een vermogen van 400 pk.

De automaat onder deze BMW 750LD was een ZF GA8HP automaat, dit is een 8-traps automaat van ZF. Deze automaat komt in verschillende versies en is te vinden onder auto’s van talloze automerken, waaronder Lamborghini, Maserati en Bentley.

BMW 750LD automaat spoelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Extra’s

Deze BMW 750LD heeft speciale koplampen met laserbelichting van BMW. Dit is hele sterke belichting dat ervoor zorgt dat de koplampen van deze auto ruim 600 meter ver kunnen schijnen. Daarnaast is laserbelichting maar liefst 10x zo vel als normale LED-belichting.

Ook heeft de BMW 750LD een zogenoemde ‘carbon core’ wat inhoud dat de constructie van dit model gemaakt is van het lichte carbon fiber. Hierdoor wordt de auto lichter en valt te auto beter te hanteren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Door regelmatig spoelen kunnen klachten binnen de automaat worden voorkomen. Hieronder staat een lijstje met veel voorkomende klachten binnen de automaat, die vaak ontstaan door slecht onderhoud van de automaat.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Het belang van een automaat spoelen blijft vaak onopgemerkt, totdat er zich ernstige problemen voordoen. Klachten binnen de automaat kunnen vaak verholpen worden via een spoeling. Wanneer dit niet wordt gedaan, verergeren de klachten en is een revisie van de automaat vaak de enige oplossing, hier komt een hele hoge prijs bij kijken.

Preventieve spoeling

Een spoeling dient ook als een uitstekend onderhoudsproces. Tijdens het rijden raakt de automaat vervuild en beschadigd. Er komen allerlei ongewenste deeltjes vrij binnen de automaat die gaan slijten en de oliekwaliteit drastisch doen verminderen. Een spoeling ververst deze olie en reinigt de gehele automaat, zodat de automaat weer optimaal kan presteren. Wanneer dit regelmatig wordt gedaan kan een automaat vrijwel oneindig mee.

Tijdens de spoeling wordt alle olie binnen de automaat vervangen en wordt al het vuil en slib verwijderd. Dit gebeurd door middel van professionele spoelapparatuur bediend door een team van gespecialiseerde spoelers van Flushed.
Dit filmpje geeft een impressie van de spoeling:

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief olie, toevoegingen, de originele filter en de btw € 450,-

Bij een spoeling wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel, waarna de automaat van uw auto wordt gespoeld in ongeveer 30 tot 90 minuten. De oude olie wordt vervangen met hoogstaande olie die ons al jarenlang het allerbeste resultaat garandeert. Tijdens de spoeling kunt u comfortabel verblijven in onze wachtruimte met een WIFI-verbinding. Heeft u een vraag over het spoelen of wilt u een afspraak maken dan kan dat gemakkelijk hieronder!

BMW 750LD Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines