BMW 640i Automaatbak Spoelen

29/05/2021

BMW 640i Automaatbak Spoelen

Deze keer staat er een hele bijzondere uitvoering op het programma, namelijk een BMW 640i Coupé. Maar niet zo maar een 640i, dit model heeft het uiterlijk van een M6. Verder in de blog kunt u foto’s zien van het gespoelde model en daar is te zien dat het om een M6. Wanneer we naar de binnenkant kijken van deze auto gaat het om een BMW 640I. De bestuurder van de auto heeft hier specifiek om gevraagd, want hij vond het uiterlijk van de M6 erg mooi. Deze BMW 640i kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak, lees hieronder onder andere over de grote gevaren voor de automaat tijdens het rijden.

BMW 6 serie

De BMW 6 serie is reeks van ‘grand tourers’, oftewel modellen uit het S-segment. De eerste generatie was de E24 en werd geproduceerd van 1976 tot 1989. Daarna stopte BMW een tijd met produceren totdat de tweede generatie werd geïntroduceerd: de E63, in 2003. De productie loopt nog steeds met het meest recente model: de G32.

BMW 640i Automaatbak Spoelen
De BMW 640i bij Flushed in Woerden

Gespoelde model

Het gespoelde model is dus een onconventionele 640i. De uitvoering komt uit het jaar 2013 en wordt gekarakteriseerd met het typenummer F13. De 640i werd geproduceerd van 2011 tot 2018 en heeft in alle uitvoeringen een 3.0 L N55 Turbo motor gehad. Dit zijn 6 cilinder motoren en ze leveren een vermogen van 315 pk.

De bouw van het gespoelde model is dus die van een M6 en deze uitvoering komt uit hetzelfde jaar en heeft hetzelfde typenummer: F13. Deze F13 staat voor de Coupe uitvoeringen, dus kortgezegd: het gespoelde model was een F13 met de aandrijving van een 640i en het uiterlijk van een M6.

BMW Automaatbak Spoelen
BMW F13 met open motorkap tijdens de spoeling

De automaat onder dit model was een 8-traps automaat van ZF. Deze automaat is te vinden onder de relatief nieuwe modellen van diverse automerken. Er zijn ruim 25 automerken die deze automaat in gebruik nemen, waaronder: Bentley, Aston Martin, Lamborghini en Maserati.

F13 Automaatbak Spoelen
Het M6 typenummer op de achterkant van de 640i

Gevaren automaat

Warmte is de grootste vijand van de automaat. Tijdens het rijden komt er hitte vrij waardoor de automaat warm wordt en de automatische transmissie olie verbrandt. De viscositeit van de olie verandert vervolgens waardoor de olie haar functies verliest. Bij elke nat geschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus enorm van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen, aangezien enerzijds uw automaat slechter gaat functioneren en anderzijds er ernstige klachten kunnen ontstaan. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen
  • Slippen tijdens de schakelmomenten
  • Verhoogd toerental tijdens de schakelmoment
  • Weigeren van de kickdown
  • Noodloop van de automaat
  • Overslaan van een versnelling
  • Pendelend toerental
Waarom Automaat Spoelen?

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met handmatig olie te vervangen. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat niet slijt.

Wanneer Automaat Spoelen?

Wij adviseren u om de automaat van uw automaat om de 60.000 à 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor een revisie van de automaat vaak de enige optie is. Wees dit voor!

In dit filmpje kunt u de spoeling zien van de BMW 640i

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.

Deze spoeling kost inclusief olie, filter vervangen en de btw € 450,-

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijd u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

BMW 640i Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines