BMW 535D Automaatbak Spoelen

29/03/2015

BMW 535D Automaatbak Spoelen

In deze blog wordt de E60 / 535D besproken. E60 is het speciale typenummer dat BMW aan dit model heeft gegeven om zo een overzicht te creëren binnen de kolosale BMW lineup. Sommige auto’s zijn net even iets specialer dan andere auto’s, zo is het ook met deze E60. Met veel liefde en tijd is deze BMW omgebouwd naar een zeer speciale vertoning. Deze BMW 535D kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak.

Motorisch gezien is deze BMW ook zeker niet standaard. Het gevolg hiervan is veel belasting voor de automaat. Er komt veel hitte vrij tijdens het rijden en de automaat wordt hierdoor warmer, afhankelijk van het rijgedrag (bijv. sportief) kan dit nog erger zijn. Door de hitte verbrand de automatische transmissie olie in de automaat en deze automaat is nat geschakeld wat betekent dat de olie een zeer belangrijke rol speelt bij het schakelen. Dit was ook de reden dat de bestuurder er voor koos om de automaat te laten spoelen. Hierdoor loopt de bestuurder het minste risico met betrekking tot de gezondheid van de automaat.

BMW 535D Automaatbak Spoelen
De BMW 535D bij Flushed in Woerden

BMW 535D

De BMW 535D is een luxe uitvoering uit de BMW 5-serie. Dit model komt uit de vijfde generatie 5-serie, oftewel de E60. De E60 werd geproduceerd van 2003 tot en met 2010. Het gespoelde model komt uit 2011, hierdoor lijkt deze niet volledig op het oorspronkelijke model, aangezien er in 2007 een facelift plaatsvond.

535 D geeft aan dat het een dieseluitvoering is, onder dit model ligt een BMW M57 motor, dit zijn 6-cilinder dieselmotoren. In dit geval is het de 3.0 L versie die 299 pk levert in de huidige samenstelling.

De automaat onder dit model is de welbekende ZF 8hp automaat, dit is een 8-traps automaat. Dit type is een conventionele automaat, wat inhoudt dat het een normale automaat is zonder een afwijkende schakelmethode zoals de dual-clutch technologie of de continu variabele transmissie.

BMW Automaatbak Spoelen
De BMW tijdens de spoeling

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Wanneer u uw automaat niet regelmatig laat spoelen, kunnen er ernstige klachten ontstaan. Hierdoor loopt u het risico dat er een revisie van de automaat plaats moet vinden, deze kosten zijn gemiddeld 2000 tot 7.500 euro. Voor een fractie van deze prijs kunnen wij uw automaat spoelen.

Onderhoudsproces

Als er nog geen klachten plaatsvinden binnen de automaat, is een preventieve spoeling het beste onderhoudsproces. Met een spoeling verkleind u de kans op klachten binnen de automaat. Alle vervuilde deeltjes in de olie worden verwijderd, waardoor uw automaat vrijwel eindeloos meegaat.

Veel autodealers geven aan dat een verversing van de olie pas plaats hoeft te vinden na 150.000 tot 200.000 kilometer. Veel gespecialiseerde automonteurs geven echter aan, dat een verversing van de olie nodig is na 60.000 tot 80.000 kilometer. Dit komt aangezien de olie fabrikanten, aangeven dat de maximale vervangingstermijn voor hun ‘longlife’ automaat olie 90.000 kilometer is. Dit is dus het uiterste, daar komt bij dat er ook vervuiling en slijtage plaatsvindt tijdens het rijden, waardoor de automaat slechter presteert. Uiteindelijk moet de automaat vaak vervangen worden en dit is natuurlijk gunstig voor de dealer…

In dit filmpje kunt u de spoeling zien van de BMW 535D

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoegingen, filter en de btw € 450,-

U kunt gemakkelijk naar onze garage rijden, waarna u wordt ontvangen door de specialist die uw auto gaat spoelen. Onze klanten zijn enorm tevreden over het resultaat en de service. U kunt ervoor kiezen om mee te kijken tijdens de spoeling of om te verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

BMW 525D Automaat bak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines