BMW 520i Automaat Spoelen

13/02/2023

BMW 520i Automaat Spoelen 

In de blog van vandaag zullen we het spoelen van de automaat van deze BMW 520i bespreken. De spoeling van deze BMW werd uitgevoerd bij ons filiaal in Brummen. Bij hoge kilometerstanden zonder onderhoud kunnen zich grote complicaties voortdoen in de automaat. Doormiddel van een spoeling van uw automaat wordt de kans op grote mankementen geminimaliseerd en daarnaast wordt de automaat van kleinere problemen verholpen. Wilt u er zeker van zijn dat er geen verdere klachten ontstaan in de automaat? Dan adviseren wij bij Flushed om iedere 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen. In deze blog zullen wij verder ingaan op het belang van spoelen, daarnaast vindt u meer informatie over deze prachtige BMW. 

De BMW 5-serie 

De BMW 5-series is een van de vele series auto’s die door autogigant BMW geproduceerd wordt. De 5-serie bestaat uit luxueuze sedans. Deze vallen onder de grotere klasse auto’s, welke in Europa ook wel onder het E-segment worden geclassificeerd. De 5-serie bestaat uit een groot assortiment aan modellen met ieder zijn eigen code. 

De BMW 520i, die toebehoort aan de zesde generatie van de 5-series, is geproduceerd in twee stijlen: de Sedan (F10) en de Touring (F11). Daarnaast vinden we in deze 5-serie ook de Gran Turismo (F07) en de sedan met een langere wielophanging terug (F18). 

Gespoelde Model 

Het model dat naar Flushed kwam voor het spoelen van de automaat is een BMW 520i. Het model dateert uit 2012 en behoort zoals vermeld tot de zesde generatie van de 5-serie. Onder de motorkap van dit model vinden we een 4-cilinder benzine-motor terug met turbo. Deze levert een vermogen van 184 pk (135 kW). Hiermee zit de BMW in 8.4 seconden op de 100 km/h en heeft een topsnelheid van 220 km/h. 

De gespoelde automaat onder dit model is een 8-traps automaat van ZF. 

BMW 520i bij Flushed voor een spoeling van de automaat

Gevaren automaat 

Warmte is de grootste vijand van de automaat. Bij het rijden komt er hitte vrij, hierdoor warmt de automaat op en verbrand er transmissie olie. Als gevolg hiervan veranderd de viscositeit van de olie. Dit heeft als gevolg dat de olie slechter presteert. De olie speelt namelijk een zeer belangrijke rol bij een natgeschakelde automaat. Het is dus van groot belang om de olie regelmatig te verversen. Als dit niet gebeurt, dan zal de automaat slechter gaan functioneren. Daarnaast kunnen er ook ernstige klachten ontstaan, waarbij revisie van de automaat de enige oplossing is. Hieronder vindt u een opsomming van veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Herkent u een van deze klachten? Dan adviseren wij u om zo spoedig mogelijk een afspraak voor een spoeling in te plannen. 

Veel voorkomende klachten automaat   

Bonken tijdens op- en terugschakelen   

Slippen tijdens schakelmomenten   

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten   

Weigering van de kickdown   

Noodloop van de automaat   

Overslaan van een versnelling   

Pendelend toerental 

Achterkant van de BMW 520i bij de spoeling van de automaat

Waarom zou u moeten kiezen voor een automaat spoeling? 

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met een handmatige olie verversing. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, hierdoor slijt de automaat niet. 

Wanneer is een goed moment voor een spoeling? 

Wij adviseren u om de automaat van uw auto om de 60.000 à 80.000 kilometer te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is echter een uiterste. Het verwijderde vuil en de verwijderde ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. 

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u van toepassing is. Wij spoelen alle merken auto’s. 

Deze spoeling kost inclusief Olie, inclusief filter vervanging € 450,- incl. Btw    

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.    

Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines