BMW 340i Touring Automaat Spoelen

22/11/2020

BMW 340i Touring Automaat Spoelen

De BMW 340i Touring is een stationwagon uit de BMW 3-serie (F31). Deze BMW 340i Touring kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaat. De BMW had 58.754 kilometers op de teller, wat een uitstekend moment is om een spoeling te laten doen. De bestuurder ondervond geen klachten, de spoeling werd gedaan met een preventief doeleinde. Experts zijn er over eens dat automaat na de eerste 60 à 80.000 kilometer gespoeld moet worden. Dit is enorm van belang om klachten binnen de automaat te voorkomen en er dus voor te zorgen dat de automaat zo lang mogelijk mee gaat. Verder in de blog leest u meer over het belang van preventief spoelen.

BMW 3-serie

De BMW 3-serie is een van de vele series auto’s die BMW produceert. De serie bestaat uit compact executive cars, wat middelgrote auto’s zijn. De 3-serie bestaat uit een groot aantal modellen met ieder een eigen code. De BMW 340i is geproduceerd in twee stijlen: de Sedan (F30) en Touring (F31). De F31 zijn stationwagons die de naam Touring hebben gekregen. Naast de BMW 340i worden er ook meerdere modellen geproduceerd onder F30 en F31, zoals de 320i, 316d en 328i. Deze modellen lijken allemaal erg op elkaar.

Gespoelde model

Het model dat is gespoeld door Flushed is een BMW 340i Touring (F31) uit 2018. De productie van dit model is begonnen in het jaar 2011 en heeft gelopen tot 2019. De motor onder dit model is een BMW B58 motor (B58B30). Dit is 3 liter 6-cilinder in lijn benzinemotor met turbo. Deze motor levert een vermogen van 322 pk, hiermee haalt de 340i de 100 km/h in 5.1 seconden.

De automaat onder deze BMW is een ZF 8HP, een 8-traps automaat van de ZF-group. Deze automaat is te vinden onder talloze automerken, waaronder Bentley, Lamborghini, Maserati en Aston Martin. De automaat heeft verschillende uitvoeringen.

BMW 340i Touring Automaat Spoelen
De BMW 340i Touring bij Flushed in Woerden

Door regelmatig spoelen kunnen klachten binnen de automaat worden voorkomen. Hieronder staat een lijstje met veel voorkomende klachten binnen de automaat, die vaak ontstaan door slecht onderhoud van de automaat.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Het belang van een automaat spoelen blijft vaak onopgemerkt, totdat er zich ernstige problemen voordoen. Klachten binnen de automaat kunnen vaak verholpen worden via een spoeling. Wanneer dit niet wordt gedaan, verergeren de klachten en is een revisie van de automaat vaak de enige oplossing, hier komt een hele hoge prijs bij kijken.

Preventieve spoeling

Een spoeling dient ook als een uitstekend onderhoudsproces. Tijdens het rijden raakt de automaat vervuild en beschadigd. Er komen allerlei ongewenste deeltjes vrij binnen de automaat die gaan slijten en de oliekwaliteit drastisch doen verminderen. Een spoeling ververst deze olie en reinigt de gehele automaat, zodat de automaat weer optimaal kan presteren. Wanneer dit regelmatig wordt gedaan kan een automaat vrijwel oneindig mee.

Tijdens de spoeling wordt alle olie binnen de automaat vervangen en wordt al het vuil en slib verwijderd. Dit gebeurd door middel van professionele spoelapparatuur bediend door een team van gespecialiseerde spoelers van Flushed.
Dit filmpje geeft een impressie van de spoeling:

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief olie, filterwissel,  toevoegingen en de btw € 450,-

Bij een spoeling wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel, waarna de automaat van uw auto wordt gespoeld in ongeveer 30 tot 90 minuten. De oude olie wordt vervangen met hoogstaande olie die ons al jarenlang het allerbeste resultaat garandeert. Tijdens de spoeling kunt u comfortabel verblijven in onze wachtruimte met een WIFI-verbinding. Heeft u een vraag over het spoelen of wilt u een afspraak maken dan kan dat gemakkelijk hieronder!

BMW 340i Touring Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines