BMW 320d Automaat Flushen

2/01/2023

BMW 320d Automaat Flushen 

Vandaag behandelen we het automaat flushen van deze BMW 320d. Deze spoeling vond plaats bij onze vestiging in Woerden. Bij hoge kilometerstanden zonder onderhoud kunnen zich grote complicaties voortdoen in de automaat. Met het spoelen van uw automaat wordt de kans op grote mankementen geminimaliseerd en automaat van kleine problemen verholpen. Indien u er zeker van wilt zijn dat er geen verdere klachten ontstaan adviseren wij bij Flushed u om iedere 80.000 kilometer uw automaat te spoelen. In dit bericht vindt u meer informatie over het spoelen van uw automaat en het belang hiervan. 

 

BMW 3-serie 

De BMW 3-serie is een van de vele series auto’s die BMW produceert. De serie bestaat uit compact executive cars, wat middelgrote auto’s zijn. De 3-serie bestaat uit een groot aantal modellen met ieder een eigen code.  

De BMW 340i is geproduceerd in twee stijlen: de Sedan (F30) en Touring (F31). De F31 zijn station wagons die de naam Touring hebben gekregen. Naast de BMW 340i worden er ook meerdere modellen geproduceerd onder F30 en F31, zoals de 320i, 316d en 328i. Deze modellen lijken allemaal erg op elkaar. 

 

Gespoelde Model 

Het model dat naar Flushed kwam voor het flushen van de Automaat is een BMW 320d. Het model komt uit 2019, dus is van de nieuwste generatie. De motor onder dit model is een 4 in lijn dieselmotor. Deze motor levert een vermogen van 190 pk (140 kW). Hiermee haalt de 320d de 100 km/h in 7.1 seconden. 

De automaat onder deze BMW is een ZF 8 traps automaat. Deze automaat is onder talloze automerken en modellen terug te vinden. De automaat kent verschillende uitvoeringen. 

 

BMW 320d bij Flushed Woerden voor een Spoeling

Gevaren automaat 

Warmte is de grootste vijand van een automaat. Bij het rijden komt er hitte vrij, hierdoor warmt de automaat op en verbrand de automatische transmissie ole. Als gevolg hiervan veranderd de viscositeit van de olie in de transmissie en hierbij verliest de olie een deel van haar functies. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van groot belang om de olie regelmatig te verversen. Als dit niet gebeurt, dan zal de automaat slechter gaan functioneren. Daarnaast kunnen er ook ernstige klachten ontstaan, waarbij revisie van de automaat de enige oplossing is. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten, dan adviseren wij u om zo spoedig mogelijk een afspraak te maken. 

 

Veel voorkomende klachten automaat  

Bonken tijdens op- en terugschakelen  

Slippen tijdens schakelmomenten  

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten  

Weigering van de kickdown  

Noodloop van de automaat  

Overslaan van een versnelling  

Pendelend toerental 

 

BMW 320d bij Flushed Woerden voor een spoeling

Waarom automaat spoelen?  

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met handmatig olie te vervangen. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat niet slijt.  

  
Wanneer automaat spoelen?  

Wij adviseren u om de automaat van uw automaat om de 60.000 à 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor een revisie van de automaat vaak de enige optie is. Wees dit voor!  

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s. 

 

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoeging en de btw € 450,-  

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines