BMW 218D Automaatbak Spoelen

27/12/2020

BMW 218D Automaatbak Spoelen

De BMW 218D is een auto uit de 2-serie van BMW. Deze serie bestaat uit middenklasse auto’s. Deze BMW 218D hoort tot de eerste generatie 2-serie en kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. De automaatbak werd gespoeld met 307.004 kilometers op de teller. Met een groot aantal kilometers is het enorm van belang om de automaatbak te laten spoelen om er voor te zorgen dat er geen klachten gaan ontstaan. Een oude automaatbak wordt dan schoongemaakt en de olie wordt vervangen. Het beste is om de automaatbak om de 60 à 80.000 kilometer te spoelen, zo onderhoud je de automaatbak het allerbeste en kan de automaat vrijwel eindeloos mee.

BMW 2-serie

De BMW 2-serie bestaat dus uit middenklasse auto’s. De serie wordt geproduceerd sinds 2014. In dat jaar besloot BMW om de 2-deurse modellen uit de 1-serie te verplaatsen naar een geheel eigen serie: de 2-serie. Met deze 2-deurse modellen begon de serie dan ook, maar snel na de introductie werd er ook een 4-deurse MPV op de markt gebracht, dit is ook de auto die bij Flushed is gespoeld. De 2-serie bestaat namelijk uit meerdere types binnen de eerste generatie namelijk: F22, F23, F45 en F46. BMW geeft alle type auto’s een speciaal typenummer, een letter gevolgd door een nummer. De types binnen de 2-serie geven de Coupé (F22), Convertible (F23), Active Tourer (F45) en Gran Tourer (F46) aan. De tweede generatie 2-serie is onthuld in 2019 en is een Gran Coupé (F44).

BMW 218D Automaatbak spoelen
De BMW 218D bij Flushed in Woerden

Gespoelde model

Het model dat is gespoeld bij Flushed was een BMW 218 D uit 2015. Het is een Active Tourer uit de eerste generatie van de BMW 2-serie, oftewel de F45. Dit model is in productie gegaan in 2014 en is een 5-zitter, de Gran Tourer is een 7-zits versie van dit model. De 218 D is een Diesel en heeft een BMW B47 motor, dit is een 2.0 liter 4-cilinder motor en levert een vermogen van 150 pk.

De automaat onder dit model is een AWF8F35, een 8-traps automaat van Aisin. Dit is de allereerste automaat die is ontworpen voor dwarsgeplaatste motoren.

BMW 2-serie automaatbak
De BMW 218D tijdens de spoeling

Gevaren voor de automaatbak

De olie binnen de automaat gaat geen autoleven mee. Automatische transmissies moeten namelijk onder zware omstandigheden functioneren. Er zijn kort gezegd drie gevaren voor de automaat: warmte, slijtage en vervuiling. Warmte leidt ertoe dat de olie verband, slijtage heeft als gevolg dat er deeltjes ijzer vrijkomen en gaan zwerven in de automaat en vervuiling van de olie zorgt voor een slechte werking van de olie. Deze gevaren gebeuren standaard en daarom is het logisch om regelmatig uw automaat te spoelen. Gebeurd dit niet, dan ontstaan er klachten die uiteindelijk leiden tot een revisie als enige oplossing.

Waarom automaat spoelen

Het spoelen van de automaat is de beste manier om de automaatolie te vervangen, aangezien de olie in de gehele automaatbak wordt verwijderd. Bij het handmatig vervangen van olie wordt enkel de olie in de carterpan verwijderd, dit is enkel 2 tot 3 liter. Daarnaast is de spoeling de effectiefste methode om uw automaatbak te reinigen, al het vuil en losgekomen ijzer wordt verwijderd.

Een spoeling van de automaat helpt vaak ook om klachten te verhelpen. Helaas kunnen er altijd klachten ontstaan. Hieronder staat een lijstje met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Wanneer u merkt dat een van deze klachten zich voordoet binnen uw auto, dan is het verstandig om uw auto te laten spoelen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Bekijk dit filmpje over de spoeling van de BMW 218D

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoegingen en de btw € 350,-

Flushed is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het spoelen van automaten. Bij ons kunt u uw automaat laten spoelen door professionals. Wij hebben een eigen geoptimaliseerde methode, verbeterd met onze kennis er ervaring. Daarnaast hebben wij een team van gespecialiseerd personeel en een eigen oliemerk dat ons al jaren het beste resultaat garandeert! Tijdens de spoeling kunt u meekijken met ons personeel of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding!

BMW 218D Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?