Bentley Continental GTC Automaat Spoelen

5/07/2022

Bentley Continental GTC Automaat Spoelen

— Nadat Bentley in 1998 werd overgenomen door de Volkswagen Group kwam de Continental GT als eerste model onder dit management naar voren, vervolgens kwam er in 2006 een cabrio versie op de markt, deze staat bekend als de Bentley Continental GTC. Dit model kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaat. In dit bericht geven wij u informatie over de spoeling en het model.

Massaproductie

Voordat Bentley onder de Volkswagen Group kwam lag het merk in handen van Rolls-Royce motors. Rond 1994 dacht het management na om een Bentley te produceren die wat goedkoper was dan de voorgaande zeer exclusieve uitvoeringen. Er was een concept ontwikkeld genaamd Java. Echter, is deze nooit tot productie gekomen en werd het wachten tot de productie van de Continental GT in 2003. Dit werd het eerste ‘betaalbare’ model en was ontwikkeld voor massaproductie.

Bentley Continental GTC Automaat Spoelen

Gespoelde model

Het model dat wij hebben gespoeld was een Bentley Continental GTC 6.0 W12 uit 2013. De cabrio-versies werden geïntroduceerd tot de grote markten in september 2006. De eerste generatie is geproduceerd tot 2011, waarna de tweede generatie in productie ging. Het gespoelde model valt binnen de tweede generatie. Deze krachtige uitvoering heeft een zwaar motorblok dat een vermogen levert van 575pk. Zware motoren resulteren in een hogere druk op de automaat, hierdoor vindt er sneller schade plaats.

Bij zware modellen adviseren wij de automaat elke 60.000 kilometer te spoelen.

De automaat onder dit model is een reguliere 6-traps automaat. Geproduceerd door het grote ZF, bekend als de 6HP90. ZF is een erg grote partij in de wereld van automaatfabrikanten. De 6HP-automaten zijn te vinden onder veel verschillende modellen.

Bentley Motorblok

Wat is automaat spoelen?

Een spoeling van de automaatbak is een manier om de automaat weer in goede staat te brengen. Er vindt een hoop vervuiling plaats tijdens het rijden wat verwijderd dient te worden. Tijdens het spoelen wordt er een speciale machine gekoppeld aan de automaat, waardoor de olie ververst en de bak schoongemaakt kan worden. Wanneer dit regelmatig wordt gedaan als preventief onderhoudsproces functioneert de automaat beter. Daarnaast wordt de levensduur aanzienlijk verhoogd.

Wanneer er niet regelmatig onderhoud wordt verricht aan de automaat, kunnen er klachten ontstaan. Hieronder staat een lijstje met veel voorkomende klachten. Wanneer u merkt dat een van deze klachten voorkomen bij uw auto, adviseren wij u om een spoeling te laten doen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Een automaat is een cruciaal onderdeel binnen uw auto. Daarom is het extra belangrijk om deze goed te onderhouden. Veel bestuurders hebben hun automaat nog nooit gespoeld, aangezien zij ervan overtuigd zijn dat dit niet nodig is. Uiteindelijk leidt dit tot een automaat die niet goed functioneert of zelfs kapot gaat. Een revisie van de automaat kost gemiddeld 2000 – 7500 euro, dit risico kan voorkomen worden door een simpele spoeling van de automaat.

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.

Deze spoeling kost inclusief olie, toevoegingen, filter en differentieelwissel € 475,- incl. BTW

Een spoeling duurt gemiddelde 30 tot 90 minuten. Tijdens het spoelen kunt u kijken hoe uw auto wordt gespoeld door een van onze specialisten. U kunt er ook voor kiezen om te verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

– Bentley Continental GTC Automaat Spoelen –

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines